Presunú kvôli nemu "nebo aj zem". Flames si chcú Gaudreaua nechať

Johnny Gaudreau zažíva skvelú sezónu.
Johnny Gaudreau zažíva skvelú sezónu. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|18. apr 2022 o 08:45

Johnny Gaudreau patrí medzi lídrov produktivity NHL.

CALGARY. Generálny manažér Calgary Flames Brad Treliving povedal, že "presunú nebo aj zem", aby podpísali nový kontrakt s Johnnym Gaudreauom.

Dvadsaťosemročnému Američanovi, ktorého prezývajú "Johnny Hockey", po sezóne skončí šesťročná zmluva, ktorá mu vyniesla 40,5 miliónov dolárov.

Po sezóne sa tak stane voľným hráčom.

"Na začiatku roka sme povedali, že o jeho kontrakte nebudeme hovoriť verejne," povedal Treliving pre program Hockey Night in Canada After Hours.

"Nemalo to nič naznačovať, chceme ho naspäť. Presunieme nebo a zem a spravíme všetko, čo môžeme, aby sme Johnnyho priviedli späť.

Videli ste to počas sezóny. Je to top hráč, nie len s pukom na hokejke a pri pohľade na jeho produkciu, ale aj bez neho," doplnil Treliving.

Krídelník zažíva životnú sezónu. So 105 bodmi (36+69) sa nachádza na štvrtom mieste produktivity NHL a vedie klub k triumfu v Pacifickej divízii.

"Pamätám si, keď prišiel Darryl Sutter (tréner Calgary, pozn.) a všetci hovorili, že Johnny pod ním nebude vedieť hrať," hovoril Treliving.

"Ak niekto pozná Johnnyho, vie, že on prosperuje pod trénerom, ktorý ho potlačí. To platí aj o ďalší chlapcoch nášho tímu. On, Matthew (Tkachuk), Andrew (Mangiapane) a zoznam by mohol pokračovať."

Generálny manažér vie, že podpis takto skvelého hráča nebude lacný a bude vyžadovať mnoho práce: "Spravíme všetko, čo je ľudsky možné na to, aby sme ho mali naspäť a aby bol 'plameňom' ešte dlho."

Calgary už majú istotu postupu do playoff. Získalo už 101 bodov a na prvom mieste Pacifickej divízie majú náskok sedem bodom pred druhým Edmontonom. Ako ich najpravdepodobnejší súper javí Dallas alebo Nashville.

"Momentálne chceme ostať zameraný na to, čo sa deje na ľade," povedal Treliving a dodal, že hráči by mali byť hrdí na to, že sa im podarilo postúpiť do play off.

"Je ťažké postúpiť do play off v tejto lige. Myslím, že ľudia ozaj nerozumejú tomu, aké je to náročné. Máme pred nami cestu a veríme, že nás čakajú ešte veľké veci."

V lete čaká ťažká práca práve jeho. Gaudreau nie je jediný, komu skončí zmluva. Medzi hráčmi v poslednom roku kontraktu je aj Matthew Tkachuk, Andrew Mangiapane, Oliver Kylington a aj Slovák Adam Ružička.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Presunú kvôli nemu "nebo aj zem". Flames si chcú Gaudreaua nechať