VIDEO: Fanúšikovia a hráči sa emotívne rozlúčili so zosnulým Gaudreaom

Fanúšikovia v Calgary.
Fanúšikovia v Calgary. (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
SITA|5. sep 2024 o 14:13

Hokejistu spolu s jeho bratom Matthewom zabil pri dopravnej nehode neďaleko Gaudreauovho domova opitý vodič.

BRATISLAVA. Pred hokejovými arénami v kanadskom meste Calgary a v americkom Columbuse sa fanúšikovia v noci na štvrtok emotívne rozlúčili s Johnnym Gaudreaom.

Minulý štvrtok 31-ročného hviezdneho hokejistu spolu s jeho bratom Matthewom zabil pri dopravnej nehode neďaleko Gaudreauovho domova opitý vodič.

„Keď vás tu všetkých vidím, tak som hrdý na to, že som z Calgary,“ povedal generálny manažér tímu Calgary Flames z kanadsko-americkej profiligy Craig Conroy.

Pietna spomienka sa konala pred Arénou Saddledome, kde Gaudreau rozdával radosť v rokoch 2014 až 2022.

VIDEO: Rozlúčka v Calgary

Stovky fanúšikov sa zišli aj pred Nationwide Arénou v Columbuse v štáte Ohio, kde Gaudreau pôsobil v ostatných dvoch sezónach.

„V predchádzajúcich dňoch som si prechádzal rôznymi emóciami – hnevom, smútkom, prázdnotou. Uvedomil som si ako veľmi mám Johnnyho rád.

Je mi cťou, že môžem hovoriť o tom, čo znamenal nielen pre mňa, ale aj pre všetkých spoluhráčov a aký pozitívny vplyv mal na naše životy,“ prehovoril na zhromaždení kapitán „modrokabátnikov“ Boone Jenner.

VIDEO: Rozlúčka v Columbuse

Schody pred obomi halami boli pokryté kvetmi, sviečkami, dresmi aj hokejkami.

Fanúšikovia písali na zem dojemné odkazy. Slzy mali nie len oni, ale aj bývalí spoluhráči niekdajšieho skvelého útočníka.

„Johnny sa vždy usmieval, na ľade aj mimo neho. Ten jeho úsmev mi bude chýbať. Bude mi chýbať Johnny, ktorý hovorí: Backsi, porozprávaj sa s trénerom a zariaď nám voľno.

Backsi, daj si pivo. No tak, Backsi, uvoľni sa, je to len hokej,“ vyhlásil pre oficiálny klubový web dojatý kapitán Flames Mikael Backlund.

Gaudreau bol osem sezón tvárou a najlepším ofenzívnym hráčom Calgary Flames v NHL, ale v júli 2022 ako neobmedzený voľný hráč podpísal zmluvu s Columbus Blue Jackets.

Tam si odkrútil dve sezóny. Gaudreau stihol odohrať v NHL 763 zápasov so ziskom 743 bodov (243+500), v sezóne 2021/2022, jeho poslednej v Calgary, nazbieral 115 bodov za 40 gólov a 75 asistencií. V jeho poslednej sezóne v kariére 2023/2024 sa v Columbuse v 81 zápasoch predviedol 60 bodmi (12+48).

S reprezentačným tímom USA sa Johnny Gaudrea predstavil aj na piatich majstrovstvách sveta, v roku 2019 nechýbal ani na šampionáte na Slovensku.

V Košiciach odohral aj zápas proti domácim Slovákom, ktorý Američania v zaplnenej Steel aréne prehrali 1:4.

O rok skôr na MS 2018 v Dánsku získal s Američanmi bronzovú medailu. Bol aj držiteľ zlatej medaily z MS do 20 rokov z roku 2013.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: Fanúšikovia a hráči sa emotívne rozlúčili so zosnulým Gaudreaom