Huberdeau podpísal najväčší kontrakt kariéry. Som oddaný Calgary, odkazuje

Jonathan Huberdeau v drese Floridy Panthers.
Jonathan Huberdeau v drese Floridy Panthers. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|5. aug 2022 o 07:43

Hviezdny forvard si dovedna zarobí až 84 miliónov dolárov.

CALGARY. Keď Calgary Flames vymenili Matthewa Tkachuka na Floridu za Jonathana Huberdeaua a MacKenzieho Weegara, riešilo sa, či bude dvojica posíl ochotná zostať v klube dlhodobo.

Polovicu hádanky máme rozšifrovanú. Jonathan Huberdeau podpísal najväčší kontrakt svojej kariéry.

S Calgary sa nadránom dohodol na osemročnej zmluve, ktorá začne plynúť so začiatkom sezóny 2023/24. Skončí v ročníku 2030/31, keď bude mať útočník čerstvých 38 rokov.

Kanadský rodák dostal veľa podpisových bonusov. Dokopy si na nich zarobí až 61,5 mil. dolárov, pričom na klasickom plate dostane len 22,5 mil. dolárov.

V každej zo sezón dostane po súčte výplaty a bonusu 10 500 000 dolárov. Dovedna zinkasuje 84 mil. dolárov pred zdanením.

V zmluve má i klauzulu o nevymeniteľnosti, ktorá je prvých šesť rokov úplná a potom sa zmení na klauzulu, vďaka ktorej si bude môcť vybrať dvanásť klubov, kam ho môžu vymeniť.

"Som nadšený, že môžem byť dlhodobo súčasťou organizácie Calgary Flames," povedal Huberdeau pre klubový web.

"Som nadšený, že začínam novú kapitolu života a som oddaný tomuto tímu. Dám do toho všetko, na ľade aj mimo neho, a už sa neviem dočkať, kedy budem hrať pred vášnivými fanúšikmi Flames."

Od dvadsaťdeväťročného forvarda si ako od hviezdy minulej sezóny sľubujú veľa. V ročníku 2021/22 nazbieral v 80 dueloch až 115 (30+85) bodov. Viac ich zaznamenal len víťaz Art Ross Trophy Connor McDavid.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Huberdeau podpísal najväčší kontrakt kariéry. Som oddaný Calgary, odkazuje