Veterán nesklamal. Pavelski si vybojoval ďalšiu veľkú zmluvu

Joe Pavelski.
Joe Pavelski. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|11. mar 2022 o 22:53

Joe Pavelski zostáva v Dallase.

DALLAS. Klub Dallas Stars a útočník Joe Pavelski sa dohodli na pokračovaní na spoločnej ceste. Pavelski podpísal ročný kontrakt.

Vďaka nemu si v budúcej sezóne zarobí 5 500 000 dolárov. K základnému platu dostane aj bonusy - za každých desať odohratých zápasov 100-tisíc dolárov. Strop dosiahne po 50. dueli, dokopy tak môže dostať až šesť miliónov dolárov.

"Počas troch sezón u nás Joe dokázal, že je jedným z najrešpektovanejších ľudí v kabíne a jedným z najkonzistentnejších hráčov na ľade.

V prebiehajúcom ročníku hral na úrovni All-Star hráčov, a podpis nového kontraktu vyjadruje, čo vidí Joe v tejto organizácii a ako si táto organizácia váži jeho prínos," vyhlásil generálny manažér Stars Jim Nill.

Tridsaťsedemročný Američan odohral v prebiehajúcom ročníku 56 stretnutí so ziskom 59 (22+37) bodov. Vlani zaknihoval v rovnakom počte zápasov 51 bodov.

Pavelskému Dallas absolútne sadol. Má šancu po prvý raz v kariére ukončiť sezónu s priemerom vyšším ako bod na zápas.

Produktívny forvard bol kedysi kapitánom San Jose Sharks. Tí ho draftovali v roku 2003 v siedmom kole a v ich drese nastupoval medzi rokmi 2006-2017.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Veterán nesklamal. Pavelski si vybojoval ďalšiu veľkú zmluvu