Boston a prvý brankár si posielajú štipľavé odkazy. Vraj odmietol 64 miliónov dolárov

Jeremy Swayman.
Jeremy Swayman. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|1. okt 2024 o 07:26

Agent je z vyhlásení zástupcov klubu sklamaný.

BOSTON. Keď vedenie Bostonu Bruins zorganizovalo v pondelok tlačovú konferenciu, pochopiteľne boli najviac diskutovanou témou rokovania s brankárom Jeremym Swaymanom.

Ten mal byť jednoznačnou jednotkou "medveďov" v ročníku 2024/25. Lenže do začiatku sezóny zostáva už len niekoľko dní a on ako obmedzený voľný hráč stále nemá voľný kontrakt.

Podľa manažmentu Bruins mal pritom na stole lukratívnu ponuku. Prezident Cam Neely síce hovoril v šifrách, ale dá sa z nich vyčítať, že išlo o osemročnú zmluvu s ročným zárobkom osem miliónov dolárov.

"Nechcem sa presne vyjadrovať k tomu, koľko peňazí si od nás vypýtal, ale ak by som bol on, mal by som 64 miliónov dôvodov, prečo hrať," vyjadril sa na margo brankára a dodal, že verí, že jedného dňa sa podarí uzavrieť dohodu.

Američan chce v klube zostať, čo mal deklarovať vedeniu. Zmluva je však stále v nedohľadne, preto by mal byť jednotkou Bruins v úvode sezóny Joonas Korpisalo.

Avšak Swaymanov agent Lewis Gross, ktorý bežne vyhlásenia na obranu svojich klientov neposkytuje, poprel, že by jeho klient dostal takúto štedrú ponuku.

"Nikdy predtým toto číslo v našich rokovaniach nebolo spomenuté. Pred tlačovou konferenciou nám takýto vysoký kontrakt neponúkli. Vôbec sa voči Jeremymu nezachovali fér. V priebehu pár dní sa rozhodneme, aké budú naše ďalšie kroky," uviedol vo vyhlásení.

Swayman zostáva posledným nepodpísaným voľným hráčom v NHL potom, čo v pondelok dospeli k dohode St. Louis Blues a Nikita Alexandrov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Boston a prvý brankár si posielajú štipľavé odkazy. Vraj odmietol 64 miliónov dolárov