Zmení Halák dres? Klub sa nebráni, posledné slovo však má slovenský brankár

Jaroslav Halák v drese Vancouver Canucks.
Jaroslav Halák v drese Vancouver Canucks. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. jan 2022 o 07:54

Jaroslav Halák by mohol odísť z Vancouveru.

VANCOUVER. Vedenie Vancouveru Canucks sa podľa novinára Chrisa Johnstona z Toronto Star nebráni výmene Jaroslava Haláka.

Bratislavský rodák podpísal v lete ročný kontrakt na 1 500 000 dolárov. V zmluve má i klauzulu, ktorá vraví, že ak odchytá desať zápasov, dostane ďalších 1 250 000 dolárov. Ak si na konci sezóny udrží úspešnosť zákrokov minimálne 90,5 %, zarobí si ešte 250-tisíc.

K splneniu prvej podmienky mu ostáva odchytať dva duely.

Pred sezónou sa zdalo, že desať zápasov bude hračka. Halák dúfal, že bude dostávať viac šancí, no príležitosti dostáva najmä jeho mladší kolega Thatcher Demko.

Frustrácia slovenského brankára narástla až do bodu, keď odmietal sedieť na striedačke so zvyškom tímu.

Tampa Bay Lightning?

O nijakých konkrétnych záujemcov o Halákove služby zatiaľ nevieme. V lete mal ponuku aj z Tampy Bay Lightning.

V prípadnom obchode bude mať posledné slovo, keďže má v zmluve zakomponovanú klauzulu o nevymeniteľnosti. "Kosatky" ho nemôžu vymeniť bez jeho súhlasu.

O 36-ročného veterána by v NHL mohol byť záujem. Počas posledných rokov dokazoval, že patrí medzi najspoľahlivejšie dvojky v súťaži a zvládne odchytať aj štyridsať duelov za sezónu.

V ročníku 2021/22 si drží priemer 2,59 inkasovaných gólov na zápas a 91,5-percentnú úspešnosť zákrokov. Z ôsmich stretnutí vyhral len jedno, no často za prehry nemohol.

Ekonomická logika

Výmena by pre Vancouver dávala logiku z ekonomických dôvodov.

Ak by v ich drese získal obidva bonusy, o rok by im ich vyplatenie vzalo spod platového stropu 1,5 milióna dolárov, aj keby za nich Halák už nechytal.

Znamená to, že aj keby Halák v budúcej sezóne za Vancouver už nehral, aj tak sa bude klubu suma 1,5 milióna dolárov odrátavať zo stropu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Zmení Halák dres? Klub sa nebráni, posledné slovo však má slovenský brankár