Historický moment. Nováčik NHL predĺžil zmluvu s prvým hráčom

Kanadský útočník Jared McCann v drese Seattle Kraken.
Kanadský útočník Jared McCann v drese Seattle Kraken. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|8. mar 2022 o 20:00

Ide o kontrakt na štyri sezóny.

SEATTLE. Jared McCann si vyslúžil prvé predĺženie zmluvy v histórii klubu Seattle Kraken. Univerzál, ktorý môže hrať na poste centra aj krídla, podpísal päťročnú zmluvu s priemerným ročným platom 5 miliónov dolárov.

Po tejto sezóne by mal štatút obmedzeného voľného hráča.

Súčasťou zmluvy je aj klauzula o nevymeniteľnosti, ktorá platí v štyroch z piatich sezón, počnúc sezónou 2023/24. McCann stále dostáva plat 2,94 milióna dolárov, zmluvu podpísal ešte v Pittsburghu.

McCanna si v roku 2014 v prvom kole draftu NHL vybral klub Vancouver Canucks. V tomto mužstve však odohral len jednu sezónu, po ktorej nasledovali pôsobenia na Floride a v Pittsburghu.

Vlani v lete si ho v rozširovacom drafte vybrali Seattle Kraken, nie však z tímu Penguins, ale z Toronta, ktoré ho získalo výmenou len päť dní predtým. Leafs sa však rozhodli nechrániť ho v rozširovacom drafte, čo Seattle využilo.

A Kraken túto voľbu určite neľutujú. McCann je najproduktívnejším hráčom v ich drese, navyše si tento rok vytvoril osobný rekord v počte gólov. Momentálne ich má na konte 21, čo je zároveň najviac z celého kádru Seattle.

Na dosah má aj prekonanie svojho bodového rekordu, ktorý je na úrovni 35 bodov zo sezóny 2019/20. Kanadský útočník má v tomto ročníku zatiaľ 33 bodov.

Okrem bodovej produkcie je však pre tím platný aj vďaka skvelej defenzívnej hre a spomínanej schopnosti hrať na poste centra aj krídla.

McCann je spolu s Eberlem, Schwartzom, Gourdem, Wennbergom a Donskoiom šiestym útočníkom základnej zostavy, ktorý má zmluvu na budúcu sezónu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Historický moment. Nováčik NHL predĺžil zmluvu s prvým hráčom