Ukončí kariéru? Čech Voráček možno odohral svoj posledný zápas v NHL

Jakub Voráček.
Jakub Voráček. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|5. dec 2022 o 07:25

Zdravotný stav Voráčeka mu už nemusí dovoliť návrat na ľad.

COLUMBUS. Českému hokejistovi a útočníkovi Columbusu Blue Jackets Jakubovi Voráčkovi hrozí, že sa na ľad už ako hráč nevráti.

Doktori mu povedali, že mimo hry bude na dlhšiu dobu, dokým prebiehajúce symptómy neustúpia. Rozlúštenie problému neočakávajú v blízkej budúcnosti.

Tridsaťtriročný Voráček bol diagnostikovaný s otrasom mozgu počas zápasu proti Coloradu, ktorý sa odohral vo Fínsku 4. novembra v rámci NHL Global Series. Hokejkou do tváre ho vtedy trafil Dryden Hunt.

"Jake mal počas kariéry viac zranení hlavy a po tom poslednom mu doktori povedali, aby nehral až dokým súčasné symptómy neustúpia," informoval generálny manažér Columbusu Jarmo Kekäläinen.

Aaron Portzline z magazínu TheAthletic píše, že panujú obavy, že Voráček už odohral svoj posledný zápas v NHL. S možnosťou konca kariéry pre Voráčeka ráta aj Kekäläinen.

"Bojím sa o to, aby mal normálny život," povedal manažér klubu. "Má mladú rodinu. Najdôležitejšie je, aby aj tak žil normálny život."

Za príklad mu dával legendu klubu Ricka Nasha, ktorý kvôli zdraviu ukončil kariéru ako tridsaťštyriročný.

Voráček bude v pondelok odpovedať na otázky médií.

Čech v NHL pôsobí už pätnásty rok. Za Columbus a Philadelphiu odohral 1058 zápasov so ziskom 806 bodov (223+583).

V roku 2007 si ho Columbus vybral z celkového siedmeho miesta na drafte.

Rodák z Kladna bol počas svojho najlepšieho obdobia skvelý tvorca hry a asistoval na mnoho gólov. Svoje sezónne bodové maximum dosiahol v ročníku 2017/18, keď získal 85 bodov v 82 zápasoch.

Tabuľka NHL

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ukončí kariéru? Čech Voráček možno odohral svoj posledný zápas v NHL