Demeka prekvapivo povolali do NHL. Dočká sa debutu v drese Vegas?

Slovenský útočník Jakub Demek (vpravo) v zápase proti Lotyšsku na MS do 20 rokov 2022.
Slovenský útočník Jakub Demek (vpravo) v zápase proti Lotyšsku na MS do 20 rokov 2022. (Autor: Andreas Robanser/Puckfans)
Oh my Hockey|10. okt 2023 o 07:25

V nedeľu podpísal prvú zmluvu.

VEGAS. Slovenského hokejového útočníka Jakuba Demeka povolali do prvého tímu Vegas Golden Knights.

Dôvodom sú komplikované pravidlá o platovom strope, do ktorého sa musia "zlatí rytieri" pred štartom sezóny vtesnať. Aktuálne sú jeden dolár pod hornou hranicou.

Demek je súčasťou skupiny 14 útočníkov. Okrem neho sú na súpiske Amadio, Barbašev, Carrier, Cotter, Dorofejev, Eichel, Howden, Karlsson, Kolesar, Marchessault, Roy, Stephenson a Stone.

Je nepravdepodobné, že sa dočká debutu už v úvode sezóny. Medzi profesionálmi v zámorí ešte nehral. V minulej sezóne pôsobil v juniorskej WHL.

"Zo 14 uvedených útočníkov je prekvapením iba Demek. Začiatkom tohto týždňa podpísal vstupnú zmluvu a môže byť preradený do AHL bez toho, aby musel ísť na waiver listinu.

Golden Knights by mali priestor pre ďalšieho útočníka navyše za predpokladu, že zostanú pod platovým stropom. Očakávajte teda ešte transakciu, pokiaľ ide o Demekovo počiatočné miesto na súpiske," poznamenal Paul Delos Santos z The Hockey News.

Dvadsaťročný rodák z Košíc podpísal s Vegas v nedeľu nováčikovský kontrakt. Sezónu 2023/24 by mal stráviť vo farmárskej AHL v drese Hendersonu Silver Knights.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Demeka prekvapivo povolali do NHL. Dočká sa debutu v drese Vegas?