Je hviezdou budúcnosti. Dallas si upísal brankársku jednotku na osem rokov

Jake Oettinger.
Jake Oettinger. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|17. okt 2024 o 19:07

„Jake sa etabloval ako jeden z elitných brankárov v NHL," myslí si generálny manažér.

DALLAS. Brankár Jake Oettinger sa s Dallasom Stars dohodol na osemročnom kontrakte. Manažment si splnil úlohu už deväť mesiacov pred koncom jeho aktuálnej zmluvy.

Ročne si zarobí 8 250 000 dolárov a kontrakt potrvá do leta 2033. Najviac dostane v prvých dvoch rokoch, až 10 miliónov.

„Jake sa etabloval ako jeden z elitných brankárov v NHL. Jeho jedinečná kombinácia postavy, atletickej zdatnosti a psychickej odolnosti pomohla nášmu tímu dosiahnuť nové maximá. Je neoddeliteľnou súčasťou nášho jadra, ktoré nám umožní bojovať o Stanleyho pohár v tejto sezóne, ale aj v nasledujúcich rokoch.

Mimo ľadu je Jake lídrom nášho tímu a vždy je ochotný venovať svoj čas a prostriedky na pomoc komunite. Som rád, že Jake a jeho manželka Kennedi budú súčasťou našej rodiny ešte mnoho rokov,“ uviedol generálny manažér Jim Nill.

Dvadsaťpäťročný Američan vstúpil do sezóny 2024/25 vynikajúco, tromi víťazstvami a 94,8-percentnou úspešnosťou zákrokov.

Od draftu v roku 2017 odchytal v NHL 196 zápasov v základnej časti a 47 v play-off, všetky v drese "hviezd".

Patrí do generácie nastupujúcej brankárskej špičky. Dostal rovnaké podmienky ako jeho rovesník z Bostonu Jeremy Swayman.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Je hviezdou budúcnosti. Dallas si upísal brankársku jednotku na osem rokov