Zvolenčania sú aj po trénerskej výmene v kríze, klub sa vyjadril k finančným problémom

Hokejisti HKM Zvolen.
Hokejisti HKM Zvolen. (Autor: TASR)
SITA|16. jan 2024 o 16:36

Klub pracuje na ďalších zmenách.

BRATISLAVA. V minulosti trojnásobný slovenský hokejový šampión HKM Zvolen sa aktuálne nachádza v náročnej situácii.

Úvod aktuálnej sezóny mal vydarený, no potom prišla výsledková kríza a v decembri si to "odniesol" hlavný tréner Peter Oremus.

Príchodom Norberta Javorčíka na lavičku A-tímu sa síce situácia v klube mierne zlepšila, no výsledková aj herná kríza pretrváva.

"Nový impulz nie je dostatočný, preto je klub pripravený pristúpiť k ďalším zmenám.

Uvedomujeme si vážnosť situácie a posledné tri týždne bola snaha o získanie nového trénera intenzívna.

Prebehli rokovania s viacerými možnými kandidátmi, no k dohode neprišlo, a to z viacerých dôvodov. Nikdy to neboli financie, ale rôzne iné príčiny.

Možno povedať, že rokovania pokračujú a veríme, že v najbližších dňoch bude dohoda s novou posilou na trénerskú lavičku dotiahnutá do úspešného konca," uviedol klub spod Pustého hradu prostredníctvom vyhlásenia na svojom oficiálnom webe.

Príprava na play-off

Aktuálne sú Zvolenčania v extraligovej tabuľke na 7. priečke o tri body za šiestou Banskou Bystricou.

V doterajších 36 dueloch nazbierali hráči Zvolena 52 bodov, na ich konte je 15 víťazstiev a 21 prehier.

"Reakciou na zlé výsledky boli aj hráčske zmeny. Príchod Nikolajsa Jelisejevsa a odchod Chrisa Langkowa boli prvými zmenami v kádri HKM, ale určite nie poslednými.

Aj tu musíme opäť opakovať, že klubu situácia nie je ľahostajná a počas celého obdobia sleduje hráčsky trh, na ktorom je ale aktuálne veľmi ťažké nájsť hráčov spĺňajúcich vysoké štandardy HKM.

Generálny manažér Ladislav Čierny pracuje naplno a aktuálny plán je priviesť pred prestupovou uzávierkou ešte dvoch alebo troch 'importov'.

Ďalšou z možností sú aj výmeny niektorých slovenských hráčov do iných extraligových klubov.

Všetko s jediným cieľom, pripraviť mužstvo na najdôležitejšiu časť sezóny, ktorou je play-off," vyhlásilo vedenie HKM.

Ekonomická situácia je stabilná

Predstavitelia zvolenského klubu tiež dementovali dohady, že organizácia má finančné problémy.

"Chceme uistiť všetkých fanúšikov, že špekulácie ohľadom ekonomických problémov sa nezakladajú na pravde.

Ekonomická situácia klubu je stabilná a z nášho pohľadu sa aktuálne na našich cieľoch nič nemení. Financovanie seniorského hokeja a prevádzky zimného štadióna sú dve úplne odlišné veci.

Preto na vysvetlenie všetkým našim fanúšikom a podporovateľom uvádzame, že rovnako ako doteraz je naša akciová spoločnosť ochotná podieľať sa na chode štadióna v rozsahu jeho využívania naším seniorským družstvom, teda vo výške 25 percent celkových nákladov na prevádzku.

Avšak akékoľvek dodatočné finančné prostriedky nad spomenutú výšku by znamenali výrazný a nečakaný zásah do nastaveného rozpočtu klubu aj v športovej oblasti," uvádza sa v stanovisku klubu, ktorý s mestom Zvolen hľadá spôsoby riešenia komplikovanej situácie s prevádzkou zimného štadióna.

Prezident kubu Dušan Mráz potvrdil, že klub je finančne stabilizovaný.

"Do dnešného dňa máme uhradených sto percent záväzkov voči hráčom, trénerom a všetkým členom realizačného tímu ako aj voči všetkým zamestnancom HKM.

Je pravda, že vzhľadom k výpadku príjmov na prevádzku zo strany mesta nám vzniká dlh voči niektorým dodávateľom, ktorí však vedia o našom dočasnom probléme a sú ochotní určitú dobu s úhradou počkať,“ prezradil.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolenčania sú aj po trénerskej výmene v kríze, klub sa vyjadril k finančným problémom