Jeho tím na MS v Rige trápil Slovákov. Poprad bude trénovať Kanaďan

Corey Neilson (vľavo hore) na striedačke britského tímu počas MS 2021 v Rige.
Corey Neilson (vľavo hore) na striedačke britského tímu počas MS 2021 v Rige. (Autor: TASR)
Patrik Fotta|11. nov 2021 o 12:17

V jeho príchode má prsty aj bývalý hráč Popradu.

POPRAD. Hokejistov úradujúceho vicemajstra Tipos extraligy HK Poprad povedie Kanaďan Corey Neilson.

Naposledy trénoval 45-ročný rodák z kanadského mestečka Oromocto nórsky Manglerud, z ktorého odišiel na konci októbra z rodinných dôvodov.

Klub o tom informoval na svojom oficiálnom webe.

„Všetko sa udialo veľmi rýchlo, prešli iba tri dni od prvého telefonátu po môj príchod do Popradu. Prsty v ňom mal aj Matúš Petričko, bývalý hráč Popradu a môj bývalý spoluhráč,“ povedal po príchode pod Tatry Corey Neilson.

O klube počul len pozitívne veci

Trénerskú kariéru rozbehol počas sezóny 2008/09 ešte ako hrajúci tréner Nottinghamu EIHL.

Tímu ostal verný až do konca sezóny 2017/18. Následne strávil takmer tri celé ročníky v druholigovom nemeckom tíme Lausitzer Füchse.

Aktuálnu sezónu začal v nórskom celku z Manglerudu.

Neilson má skúsenosti aj z medzinárodného ľadu. Bol asistentom trénera britského tímu na štyroch svetových šampionátoch.

Na MS 2021 v Rige viedol tím z pozície hlavného trénera. Veľká Británia bola v skupine v zápase proti Slovensku vyrovnaným súperom. Gólmi Hrivíka a Lantošiho vyhrali slovenskí hokejisti nad outsiderom 2:1.

Poprad sa aktuálne potáca na deviatom mieste tabuľky s 15-bodovou stratou na lídrov. Ambície klubu sú však aj po vlaňajšom postupe do finále vysoké.

„Som tu preto, aby sme vyhrávali. Poprad prešiel posledné zápasy zlým obdobím, ale stále je to veľmi dobrý tím. Tiež som počul iba pozitívne veci o klube, takže sa teším na víťazstvá,“ vyjadril sa nový popradský tréner o svojich cieľoch.

Negativizmus nikdy nikomu nepomohol, vraví

Popradská hokejová verejnosť je momentálne v zlej nálade. Viacerým fanúšikom sa nepozdávalo rozhodnutie vedenia klubu vyhodiť Petra Mikulu.

Svoju nespokojnosť dávajú najavo aj útokmi na sociálnych sieťach.

„Negativizmus nikdy nikomu nepomohol. Ja som pozitívny človek, teším sa z tejto príležitosti. Bude to výzva, ale viem, že máme dobrý tím, ktorý ešte vyhrá veľmi veľa zápasov. Fanúšikom môžem sľúbiť, že budeme hrať rýchlo a tvrdo.“

Do realizačného tímu pribudli noví asistenti – Jozef Skokan a Radoslav Suchý. Stanislav Salát ostáva na svojej pôvodnej pozícii trénera brankárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Jeho tím na MS v Rige trápil Slovákov. Poprad bude trénovať Kanaďan