Vo finále už tečú nervy. Hráči zhodili rukavice, bil sa aj brankár

Radosť hokejistov Nitry.
Radosť hokejistov Nitry. (Autor: SITA/AP)
Nikola Baďová|27. apr 2022 o 23:59

V závere štvrtého finále došlo k viacerým šarvátkam.

NITRA. Síl je menej, šrámov na tele viac a akoby sa začínalo odznova. K hokejovému titulu majú po štyroch zápasoch rovnako ďaleko i blízko obaja finalisti.

Nitrianski hokejisti odohrali úplne odlišný druhý domáci zápas vo finále Tipos extraligy. Poučili sa z chýb a po víťazstve 4:1 vyrovnali stav série so Slovanom Bratislava na 2:2. 

„Vyhral lepší. Nitra nás k ničomu nepustila. Mali sme viac oslabení z našej strany. Bohužiaľ, nechali sme sa vyprovokovať a robili sme hlúpe fauly, ktoré nám prehrali zápas,“ komentoval útočník Slovanu Samuel Takáč.

Nitrania hrali disciplinovane, na trestnej lavici mali o tretinu menej hráčov ako súper. Už v druhej minúte úvodného dejstva si Corgoni zahrali presilovú hru, ktorú využil Tomáš Hrnka. 

„Hrali sme kompaktnejšie a premieňali sme šance. Celá päťka bola súdržnejšia,“ videl rozdiel vo výkone strelec úvodného gólu Nitry. 

„Začali sme vylúčením a dostali sme v ňom prvý gól. Domáci hráči sa dostali na koňa,“ opisoval kapitán Slovana Michal Sersen. 

Na vypredanom nitrianskom štadióne fanúšikovia cítili, že dnes je ich deň. Za stavu 1:0 po prvej tretine si podávali ruky. „Dnes vyhráme,“ znelo odhodlane z každej strany. 

Slovanistov zlomil gól do šatne

Arénu rozjasal opäť Tomáš Hrnka. Belasí prepadli v útočnom pásme a Nitrania šli dopredu vo štvorici. 

„Pri druhom góle som rozmýšľal, že nahrám do druhej vlny. Videl som, že slovanisti sa vracajú a vystrelil som. Nerátal som, že to bude na milimetre presne. Chvalabohu to tam padlo,“ vravel dvojgólový strelec Hrnka. 

Súpera zlomil gól do šatne tridsať sekúnd pred druhou sirénou. „Rozhodol tretí gól, ktorý sme dostali po dlhom striedaní,“ podčiarkol tréner Slovana Bratislava Andrej Podkonický. 

„Verili sme, že máme silu dať tri, štyri góly za tretinu. Gól do nitrianskej bránky prišiel neskoro a už sa so zápasom nedalo nič robiť,“ zhodnotil vývoj záverečnej tretiny Sersen. 

Slovanisti znížili na rozdiel troch gólov štyri minúty pred koncom. Na prípadný obrat už bolo neskoro. Skórovať nedokázali ani pri hre bez brankára. 

Windsorova lapačka zanechala stopy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Vo finále už tečú nervy. Hráči zhodili rukavice, bil sa aj brankár