Kaskinen končí v Košiciach ako tréner. Odvolali ho

Kalle Kaskinen.
Kalle Kaskinen. (Autor: TASR)
TASR|28. feb 2022 o 15:35 (aktualizované 28. feb 2022 o 15:41)

V pozícii asistenta pokračuje Fín Timo Saarikoski.

KOŠICE. Vedenie extraligového hokejového klubu HC Košice odvolalo hlavného trénera Kalleho Kaskinena z Fínska.

Meno jeho nástupcu by malo byť známe v najbližších hodinách, pričom v pozícii asistenta pokračuje Fín Timo Saarikoski.

Kaskinen prišiel do Košíc pred sezónou 2021/2022. "Oceliari" odohrali pod jeho vedením 44 zápasov, v ktorých získali 69 bodov za 23 víťazstiev a 21 prehier.

V uplynulých dvoch zápasoch chýbal na striedačke pre zranenie, no naďalej bol hlavný kormidelník tímu. Košickí hokejisti sú na 5. mieste tabuľky.

"Od začiatku sezóny sa nám nedarí zabezpečiť výsledkovú konzistenciu a po veľmi dobrých zápasoch sme viackrát vyhoreli s papierovo slabšími tímami. Nenakopli nás ani víťazné šnúry v októbri alebo vo februári.

Na trénerskom poste sme chceli zachovať stabilitu a prípadná výmena trénera bola až krajná možnosť. Dostali sme sa však, bohužiaľ, do bodu, keď potrebujeme mužstvo reštartovať.

Tím, v ktorom máme veľa skúsených hokejistov, chce zabojovať o čo najlepší výsledok. Asistentom trénera ostáva Timo Saarikoski, čím zabezpečíme kontinuum a odovzdanie dôležitých poznatkov.

V mene celého klubu ďakujeme Kallemu za odvedenú prácu a vysokú profesionalitu, ktorú do klubu priniesol.

Prajeme mu skoré uzdravenie a veľa úspechov. Meno nového nástupcu bude známe v najbližších hodinách," uviedol športový manažér HC Košice Gabriel Spilar na klubovej stránke.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Kaskinen končí v Košiciach ako tréner. Odvolali ho