Melicherčík kryl 40 striel. Spišiaci nedovolili gól ani Slovanu

Miroslav Mosnár.
Miroslav Mosnár. (Autor: TASR)
TASR|16. feb 2022 o 05:24

Pripísal si 4. čisté konto v sezóne.

SPIŠSKÁ NOVÁ VES. Zápas 38. kola hokejovej Tipos extraligy medzi HK Spišská Nová Ves a HC Slovan Bratislava mal atribúty na úrovni play off.

Zhodli sa na tom tréneri oboch tímov Miroslav Mosnár a Ján Lipiansky. Spokojnejší boli domáci Spišiaci, ktorí nedovolili "belasým" ani jeden gól a zvíťazili 2:0.

Pre nováčika súťaže to bolo už tretie víťazstvo zo štyroch vzájomných zápasov so Slovanom. Výrazne k nemu pomohol brankár Marcel Melicherčík, ktorý zmaril podľa oficiálneho zápisu 40 striel Slovanistov.

Pripísal si 4. čisté konto v sezóne a 30. v extraligovej kariére. Výborným výkonom nadviazal na predošlý zápas proti HKM Zvolen, ktorému takisto nedovolil skórovať (2:0). Spišiaci sa proti Slovanu ujali vedenia v 53. sekunde, keď sa presadil Hannu Kuru.

Stav 1:0 vydržal až do powerplay belasých počas ktorej Lukáš Vartovník skóroval do prázdnej bránky.

"Dali sme gól hneď v úvode zápasu, to nám pomohlo. V našej hre bolo opäť srdce, nasadenie, bojovnosť a Marcel Melicherčík nás ako vždy podržal. Slovanisti mali nejaké šance, my sme však zblokovali veľa striel.

Zápas bol dlho otvorený a až od stavu 2:0 sme si mohli odfúknuť. Duel mal veľmi dobrú úroveň, oba tímy išli naplno. Fanúšikom sa tento zápas musel páčiť," konštatoval kormidelník HK Spišská Nová Ves Miroslav Mosnár.

Spestrením duelu bol boxerský súboj Arwina Atwala s Patrikom Maierom, ktorý sa skončil tvrdým knokautom, po ktorom museli Maiera odniesť na nosidlách.

Slovanisti prišli prehrou na Spiši o priebežnú prvú priečku, keďže ich tabuľkový konkurent HKM Zvolen doma nezaváhal a zdolal Liptovský Mikuláš 4:0.

"Bez streleného gólu ťažko môžeme pomýšľať na víťazstvo. To hovorí za všetko. Dnes nám nešli ani presilovky. Tento duel však mal atribúty play off zápasov.

Mrzí ma však, že sme asi prišli o ďalších hráčov. Musíme sa dať dokopy. Ešte nás čaká asi 10 zápasov do konca základnej časti, v ktorých sa musíme dobre pripraviť na vyraďovaciu časť," poznamenal asistent trénera HC Slovan Bratislava Ján Lipiansky.

Slovanisti majú po 40 zápasoch manko jeden bod na prvý Zvolen, ktorý má o jeden odohratý zápas viac.

Belasým však po základnej časti odpočítajú tri body za nenasadenie predpísaného počtu mladých hráčov v prvom zápase sezóny, takže strata Slovanistov je prakticky štvorbodová. Spišiaci sú po 38. kole na 7. priečke, avšak za 6. Popradom zaostávajú iba o skóre.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Melicherčík kryl 40 striel. Spišiaci nedovolili gól ani Slovanu