Našiel si konečne stály domov? Problémový Kane predĺžil zmluvu s Edmontonom

Evander Kane.
Evander Kane. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|13. júl 2022 o 09:07

Evander Kane sa s Edmontonom dohodol tesne pred otvorením trhu s voľnými hráčmi.

EDMONTON. Útočník Evander Kane zostáva v Edmontone Oilers. S klubom sa dohodol na pokračovaní zmluvy, hoci dostal povolenie diskutovať o ponukách aj s inými organizáciami.

V Alberte by mal zostať nasledujúce štyri roky. Ročne si bude zarábať 5 125 000 dolárov. Vlani pritom po odčítaní bonusov zarábal len minimálnu mzdu 750 tisíc.

Dôvodom boli jeho excesy z minulosti. Peniaze stratil pri hazarde a zbankrotoval, v kabíne bol pre spoluhráčov v San Jose toxický a dodnes o ňom bývalá manželka rozpráva ako o tyranovi.

Kaneov prínos na ľade je však veľký. V 43 dueloch v poslednej základnej časti pozbieral 39 (22+17) bodov. V play off odohral 15 zápasov, strelil 13 gólov a na štyri prihral. Spolu s Nathanom MacKinnonom bol najlepším strelcom vyraďovacej fázy.

Podpis už potvrdil aj samotný hráč. Na sociálnych sieťach okrem iného napísal: "Ďakujem Edmontonu Oilers za šancu pripomenúť ľuďom, kto som ako hráč i ako človek."

Bývalá štvorka draftu odohrala v NHL za Atlantu, Winnipeg, Buffalo a San Jose dokopy 812 stretnutí a zaznamenala 545 (286+259) bodov.

Insider Kevin Weekes informuje, že podpisy v Edmontone sa týmto zďaleka neskončili. "Olejári" majú údajne na lane bývalého brankára Toronta Jacka Campbella, ktorému chcú dať päťročný kontrakt v ročnej hodnote päť miliónov dolárov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Našiel si konečne stály domov? Problémový Kane predĺžil zmluvu s Edmontonom