Bizarnosť v NHL. Vancouver má dvoch hráčov s menom Elias Pettersson

Hráči Vancouveru Canucks
Hráči Vancouveru Canucks (Autor: TASR/The Canadian Press via AP)
Oh my Hockey|20. apr 2023 o 07:36

Presadí sa mladší z nich do NHL?

VANCOUVER. Generálny manažér Vancouveru Canucks Patrik Allvin v stredu oznámil podpis novej nováčikovskej zmluvy. Vyvolal tým rozruch medzi fanúšikmi.

Dohodol sa totiž s Eliasom Petterssonom, devätnásťročným obrancom. Jeho menovec je lídrom Vancouveru v NHL, hráva v útoku.

Nemajú žiadne rodinné väzby. Manažment si však na Pettersonovcoch urobil dobré PR už na vlaňajšom drafte, keď si Eliasa vybral v treťom kole.

„Sme veľmi radi, že s nami Elias podpísal zmluvu, pretože vo svojej kariére urobí ďalší krok vpred. Páčila sa nám sezóna v jeho podaní, či už pri reprezentovaní svojej krajiny na juniorských majstrovstvách sveta alebo vo švédskej SHL,“ vyhlásil Allvin.

Prvý kontrakt môže Petterssonovi po sčítaní všetkých bonusov a v prípade pôsobenia v NHL vyniesť až 950 tisíc USD ročne. V prípade, že by hral celú sezónu v AHL, však na rok dostane iba 174 500 dolárov. Jeho zmluva je trojročná.

V uplynulej sezóne hrával vo švédskej SHL za Örebro HK. V 43 dueloch základnej časti strelil gól a pridal šesť asistencií, v play-off nebodoval. V juniorke odohral štrnásť zápasov, pozbieral pätnásť bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Bizarnosť v NHL. Vancouver má dvoch hráčov s menom Elias Pettersson