Edmonton začal sezónu hrozne. Každý sa musí pozrieť do zrkadla, burcuje líder

Brankár Stuart Skinner.
Brankár Stuart Skinner. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|14. okt 2024 o 07:02

McDavid sľubuje, že všetci budú lepší.

EDMONTON. Tri domáce zápasy, tri prehry v rade. Taký je stručný sumár začiatku sezóny 2024/25 v podaní Edmontonu Oilers.

Nešlo pritom o hocijaké porážky. "Olejári" prehrali zakaždým aspoň o tri góly, pritom nečelili podobným favoritom na Stanley Cup, k akým patria.

V prvom zápase podľahli Winnipegu vysoko 0:6. O tri dni neskôr do Alberty pricestoval outsider z Chicaga, aby vyhral 5:2. A posledná prehra bolela o to viac, že šlo o derby - Calgary Flames zvíťazili 4:1 aj s prispením Martina Pospíšila.

V celej NHL sú jediným tímom s tromi zápasmi a ani jedným bodom v tabuľke.

Pripomenutie vlaňajška

Začiatky sezón a Edmonton zjavne nie sú duo, ktoré by k sebe patrilo.

Oilers totiž začali katastrofálne aj ročník 2023/24. Vtedy prehrali 10 z 12 duelov, v novembri boli na chvoste NHL a odniesol si to tréner Jay Woodcroft.

Napriek tomu boli krôčik od Stanley Cupu. V druhej polovici základnej časti patrili k najdominantnejším tímom a v play-off došli až do siedmeho zápasu finále, kde nestačili na Floridu.

Táto sezóna je pre nich ideálnou šancou na zisk najslávnejšej trofeje. Vedia to, no vzletné reči zmrazili výkony, ktorými do nej vstúpili.

Connor McDavid prenasledovaný MacKenziem Weegarom.
Connor McDavid prenasledovaný MacKenziem Weegarom. (Autor: TASR/AP)

Spolu nefungujú

Recept, ako to napraviť, je podľa kapitána Connora McDavida jednoduchý.

"Už to opakujem po niekoľkýkrát. Keď sa pozriete na zostavu od prvej po štvrtú formáciu, každý môže byť lepší a každý aj bude lepší," sľubuje.

"Nevešiame hlavy. Takí sme nikdy neboli. Prehrať trikrát za sebou nie je ideálny štart, ale nie je to nič, čo by sme nemohli vyriešiť," nádeja sa.

Tréner Kris Knoblauch sa snaží nájsť dôvody, aby mohol vyhútať riešenie. Myslí si, že si jeho zverenci potrebujú na ľade lepšie rozumieť.

"Vaši hráči musia byť na správnych pozíciách, hýbať sa, vymýšľať správne prihrávky, vedieť, kto je kde. Zdá sa, že to momentálne spolu nefunguje," zamyslel sa.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Edmonton Oilers - Calgary Flames

Lídri nebodujú

V doterajšom priebehu základnej časti bodovali len šiesti hráči Oilers, papierovo azda najnebezpečnejšieho mančaftu v NHL.

Gólovo sa presadili Jeff Skinner, Corey Perry a Leon Draisaitl. Po dvoch bodoch majú Skinner, Mattias Ekholm a Connor McDavid. Po jednom zatiaľ pozbierali Perry, Draisaitl a Ryan Nugent-Hopkins.

"Môžete si vymyslieť výhovoriek, koľko len chcete. Ale každý sa musí pozrieť do zrkadla, zabrať a začať hrať," burcuje svojich spoluhráčov skúsený Corey Perry, ktorý si zahral v piatich finále play-off, z toho v jednom víťaznom.

Najbližšiu šancu na nápravu budú mať jeho spoluhráči v noci na stredu. Doma privítajú Philadelphiu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Edmonton začal sezónu hrozne. Každý sa musí pozrieť do zrkadla, burcuje líder