Trenčín má výhrady voči trestu pre Slovan. Boli sme znevýhodnení, píše klub

Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Dukla Trenčín.
Momentka zo zápasu Tipos extraligy HC Slovan Bratislava - HK Dukla Trenčín. (Autor: TASR)
SITA|1. okt 2021 o 13:25

Trenčania žiadali kontumáciu.

BRATISLAVA. Vedenie HK Dukla Trenčín má výhrady voči rozhodnutiu Ligovej rady Slovenského zväzu ľadového hokeja o odobratí troch bodov Slovanu Bratislava za previnenie voči Súťažnému poriadku SZĽH v zápase 1. kola nového ročníka Tipos extraligy.

Trenčín prehral v Bratislave 1:4, pričom domáci v tomto zápase mali mať na súpiske dvoch hráčov s ročníkom narodenia 2002 alebo mladších, resp. mali nechať dve voľné miesta pre takýchto hráčov.

Slovan síce nechal jedno miesto voľné, ale na druhom mal staršieho hráča.

Trenčín žiadal kontumáciu

Trenčanom sa nepáči fakt, že neuspeli s námietkou, v ktorej žiadali kontumáciu zápasu a pridelenie troch bodov ich mužstvu. Individuálne štatistiky hráčov zo zápasu zostávajú platné ako aj nula bodov na strane hostí.

"Oficiálnu námietku sme sa rozhodli podať až tesne pred vypršaním 72-hodinového limitu, keď sme získali informáciu, že rozhodnutie padne zvláštne až po týždni.

So stanoviskom Ligovej rady nie sme stotožnení už principiálne. Ak bol niekto sankcionovaný za neoprávnené zvýhodnenie, logicky druhá strana bola znevýhodnená," uvádza sa v stanovisku Dukly Trenčín na jej facebookovom profile.

Trenčania majú výhrady aj voči zloženiu Ligovej rady.

"S účasťou len jedného zástupcu klubov je akékoľvek rozhodnutie len v rukách SZĽH. Zhodou náhod bol náš klub v krátkom čase objektom takýchto pochybení už druhýkrát (viď v minulej sezóne de facto identický problém s Michalovcami). My netúžime po víťazstvách za zeleným stolom, chceme vyhrávať v duchu fair play," znie z Trenčína.

Slovan vraj zavádzal

Hokejoví funkcionári Trenčína sú aj toho názoru, že účasťou zástupcu Slovana a ich právnika bolo ovplyvnené rozhodnutie Ligovej rady.

"Odporúčame, aby sa do budúcnosti takéto praktiky odstránili. Taktiež nás zaskočilo stanovisko HC Slovan Bratislava. Očakávali sme chlapské priznanie chyby vo vnútornej komunikácii klubu. Stanovisko bolo plné dezinformácii.

Na rokovaní všetkých 12 klubov extraligy v Modre 28. júna 2021, kde Slovan mal zastúpenie dvomi akcionármi klubu, pán Šatan navrhol zmenu oproti vlaňajšku na povinnosť nasadzovať dvoch hráčov v kategórii U20 pre podporu reprezentačného tímu na MS do 20 rokov.

Jednoznačný súhlas vyjadrili všetky kluby vrátane Slovanu. K formálnemu odsúhlaseniu došlo na výkonnom výbore SZĽH a následne boli informovaní všetci zástupcovia klubov. Taktiež nás mrzí, že je do tejto problematiky neustále zaťahované APHK, keďže extraligu riadi výhradne SZĽH.

Zachytili sme informáciu, že Slovan sa proti rozhodnutiu Ligovej rady plánuje odvolať a VV by mal následne rozhodnúť. My sa pýtame, o čom sa má ešte rozhodovať? Pravidlá sú jasné pre všetkých," dodávajú Trenčania vo svojom kritickom stanovisku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Trenčín má výhrady voči trestu pre Slovan. Boli sme znevýhodnení, píše klub