Neporaziteľnosť Prešova vyprchala, Dubnica doma zdolala lídra na nulu

Radosť hráčov Dubnice.
Radosť hráčov Dubnice. (Autor: Soňa Niková)
TASR|2. okt 2024 o 21:24

Levice zvíťazili štvrtýkrát v rade.

BRATISLAVA. Hokejisti HC Prešov zaznamenali v prebiehajúcej sezóne Tipos SHL prvú prehru. V stredajšom stretnutí 5. kola podľahli Dubnici na ľade súpera 0:3.

Naďalej zostávajú na čele súťaže s náskokom dvoch bodov pred duom Dubnica, Levice, no odohrali o zápas viac.

Levičania zvíťazili v Trebišove 5:3 a šnúru bez straty bodu natiahli na štyri stretnutia.

Tipos SHL - 5. kolo:


HK Skalica - HK Detva 6:3 (1:1, 4:1, 1:1)

Góly: 1. Buc (Jurík), 26. Búlik (Obdržálek), 27. Jurík (Kubát, Stupka), 29. Hujsa (Podolinský), 30. Jurík (Buc, Stupka), 59. Podolinský (Hujsa) – 5. Kalúsek (Paulíny), 23. Paulíny, 54. Petran (Klíma, Kalousek).

Rozhodovali: Fridrich, Staňo – Zelený, Bezák, vylúčení: 3:5, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:1

Diváci: 482

Hlasy po zápase

Leo Gudas, tréner HK Skalica: "Prvá tretina nebola podľa našich predstáv. Dali sme síce rýchly gól, ale potom sme ponúkli súperovi veľa šancí, čo by sa nám nemalo stávať. Čakali sme, že sa nám presadí viac hráčov, čo sa nám podarilo v druhej tretine, kde sa zápas rozhodol. Poslednú tretinu sme už len kontrolovali."

Richard Šechný, tréner HK Detva: "Myslím si, že prvá tretina bola vyrovnaná, keď sme podľa môjho názoru mali ešte viac vyloženejších šancí ako domáci. Škoda, že sme nedali nejaký gól navyše. V druhej tretine, po dvoch rýchlych góloch Skalice, sa nám to po našich chybách trošku rozsypalo. V tretej tretine sme sa ešte snažili so zápasom niečo urobiť, ale domáci si to už postrážili."

HK ‘95 Považská Bystrica - HC TEBS Bratislava 1:4 (0:0, 1:2, 0:2)

Góly: 40. Omelka (Halama, Nahálka) – 33. Kováč (Fabuš, Vidovič), 40. Včelka (Biliaiev, Sulík), 49. Uram, 54. Kováč (Uram, Škultéty)

Rozhodovali: Vido, Bachúrik – P. Tvrdoň, Šramaty, vylúčení: 4:3, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 423

Hlasy po zápase

Jakub Ručkay, tréner P. Bystrice: "Som sklamaný z nášho výkonu. Asi sme sa na to dobre nepripravili a nesústredili sme sa na tie veci, ktoré nás v predchádzajúcich zápasoch zdobili. Pretiahnutie striedaní, aby jedna formácia bola na ľade minútu a pol, je neakceptovateľné. Budem si na to dávať určite väčší pozor a musím sa o tom s chlapcami porozprávať. Striedania musíme skrátiť a v každom jednom zápase pracovať naplno, nie sa tam len voziť a čakať či skórujeme alebo nie. Z tohto pohľadu som sklamaný, no o dva dni nás čaká ďalší zápas, na ktorý sa musíme dobre pripraviť."

Boris Majeský, asistent trénera TEBS: "Podali sme výborný kolektívny výkon podčiarknutý skvelou prácou nášho brankára, ktorý nás držal. Podarilo sa nám dať aj góly, čo nám v minulých zápasoch chýbalo a myslím si, že to nás doviedlo k víťazstvu."

TSS GROUP Dubnica - HC Prešov 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

Góly: 3. Haščič, 23. M. Pobežal (D. Trška, Haščič), 32. Hovorka (Chatrnúch, J. Haščák).

Rozhodovali: Valo, Adamec – Macek, Drblík, vylúčení: 2:2, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 311

Hlasy po zápase

Peter Kopecký, asistent trénera Dubnice: "Dnešné cenné víťazstvo sa nerodilo ľahko. Prvý gól padol po úniku nášho hráča, druhý a tretí gól sme dali v presilovke, ktoré sme hrali efektívne. Podali sme veľmi obetavý a kolektívny výkon. Ubránili sme oslabenia podporené vynikajúcim výkonom nášho brankára."

Ľubomír Hurtaj, tréner Prešova: "Vedeli sme, že Dubnica bude dobre brániť. Súper pokrýval predbránkový priestor, v ktorom sme sa nevedeli presadiť. Mali sme pár šancí, dokonca aj presiloviek, no dnes tomu niečo chýbalo. Chýbal nám tam náš zápal, ako keby na nás doľahlo tých päť zápasov. Nebudeme sa však vyhovárať, nebolo to skrátka optimálne."

HC Topoľčany - HC 19 Humenné 5:2 (2:2, 1:0, 2:0)

Góly: 6. Plochotnik (Hauser), 16. Gergel (Plochotnik), 35. Matej (Melcher, Zubák), 52. Vybiral (Malina, Mikula), 55. Plochotnik (Bečka, Melcher) – 17. Przygodzki (Bartoš, Zekucia), 20. Bartoš (Surový, Przygodzki)

Rozhodovali: Synek, Krist – Jurčiak, Vystavil, vylúčení: 6:5, presilovky: 2:1, oslabenia: 2:0

Diváci: 612

Hlasy po zápase

Vladimír Matejov, tréner Topoľčian: "Chcel by som pochváliť chalanov za veľmi dobrý kolektívny výkon vo všetkých činnostiach. Dokázali sme využiť dve presilovky, to isté platí aj o oslabovkách. Dnes nám konečne vychádzali veci tak, ako sme si povedali pred zápasom."

Tibor Tartaľ, hlavný tréner Humenného: "Chcel by som pogratulovať súperovi k víťazstvu. Z našej strany nemám veľmi čo hodnotiť. Bolo tam strašne málo vecí, ktoré by mali charakterizovať náš tím. Dostať dva góly vo vlastnej presilovke svedčí o všetkom. Gratulujem súperovi ku kvalitnému a emotívnemu víťazstvu."

HK Žiar nad Hronom - HK Gladiators Trnava 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)

Góly: 16. Magdolen (Frídel, Čulík), 34. Fekiač (Ďaloga, Kobolka), 55. Lunter, 60. Magdolen (Brumerčík, Gabor) – 31. Ferenyi (Bystroň, Kočka)

Rozhodovali: Moller, Čahoj, Hanko, Nosek, vylúčení: 4:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0,

Diváci: 353

Hlasy po zápase

Jerguš Bača, tréner Žiaru nad Hronom: "Dnes to bolo ubojované víťazstvo. V prvej tretine sme mali veľa šancí, ale, žiaľ, sme sa trošku vytrápili. V efektivite nám to nejde tak, ako by sme si predstavovali. Trnava zotrvávala až do konca, ale v závere sme to strhli na svoju stranu. Sme veľmi radi za tieto body, pretože to dnes bolo veľmi ťažké."

Marcel Holovič, asistent trénera Trnavy: "Ťažko sa vyjadruje k tomuto zápasu. Opäť nemáme žiadne body. Nemôžem povedať, že sa chalani nesnažili, ale robíme detské chyby a to nás stojí výsledok. Verím, že začneme dávať góly a zbierať body, lebo ich zatiaľ máme žalostne málo."

HK STEEL TEAM Trebišov - HK TAM Levice 3:5 (0:3, 1:1, 2:1)

Góly: 37. Gabriel (Hajnik, Jasečko), 50. Komloš (Romanov), 52. Gabriel (Jasečko) – 9. Bartakovics (Kupka), 18. Nemec (Chrenko), 18. P. Šuty (Hlinka, Králik), 27. Králik (Kupka, Alapuranen), 45. Kupka (Králik, Lavička)

Rozhodovali: Valach, Tornay – Janiga, M. Tvrdoň, vylúčení: 4:4, presilovky: 0:1, oslabenia: 1:0

Diváci: 353

Hlasy po zápase

Dušan Kobeľa, tréner Trebišova: "My sme dnes paradoxne hrali celkom dobre, no nedávali sme góly. Mužstvo sa formuje a ja verím, že víťazstvá prídu."

Martin Baran, tréner Levice: "Trebišov na nás vybehol, no nám to tam dnes popadalo do bránky. Bolo to o tom, že sme boli efektívni, šťastnejší a dobre nám zachytal brankár."

Tabuľka Tipos SHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Neporaziteľnosť Prešova vyprchala, Dubnica doma zdolala lídra na nulu