Nový tréner Columbusu: Mám túžbu, chcem zdvihnúť Stanley Cup

Dean Evason na lavičke Minnesoty.
Dean Evason na lavičke Minnesoty. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|24. júl 2024 o 06:59

V Columbuse sa začne makať, prisľúbil.

COLUMBUS. Novým hlavným trénerom Columbusu Blue Jackets sa stal Dean Evason. Nový generálny manažér Don Waddell tým ukončil proces hľadania toho správneho človeka.

Dôveru vložil do skúseného kouča. Päťdesiatdeväťročný Kanaďan päť rokov viedol Minnesotu a v minulosti pôsobil aj ako asistent vo Washingtone.

Na prvej tlačovej konferencii neváhal rozprávať o najvyšších cieľoch.

"Mal som vášeň zdvihnúť Stanley Cup, keď som ešte hral hokej. Nepodarilo sa mi to. Ale stále mám príležitosť získať ho v obleku. To je moja túžba a motivácia. Preto tu dnes som," vyhlásil.

Ako hlavný kouč však ešte nikdy nevyhral sériu v play-off. Mal pritom až štyri možnosti, pričom raz trénoval v zápase číslo 7.

Bolo to práve s Minnesotou. Wild ho prepustili v novembri minulého roka a netají sa, že sa na prvý zápas proti nim teší.

"Nemám rád, keď bývalý tréner nejakého klubu povie, že taký zápas preňho neznamená nič. Je to hlúposť. Samozrejme, že to niečo znamená. Len vlani ma vyhodili," objasnil.

Columbus Blue Jackets stále čakajú na väčší úspech. Ich maximom je druhé kolo play-off z roku 2019.

Otázka je, či prišiel čas na nové ciele. Blue Jackets skončili v poslednej sezóne na poslednom mieste vo Východnej konferencii.

"Veľa ľudí hovorí o mladíkoch, ale čo jadro tímu, ktoré je tu už dlhšie? To je tiež dobré. Som plný očakávania, lebo neviem presne, čo všetko sa skrýva v kabíne, ale na papieri to vyzerá fantasticky. Mojou úlohou a úlohou trénerov je dostať z nich to najlepšie a nepochybujem o tom, že to dokážeme," hovorí s odhodlaním Evason.

Jeho práca sa začína tento týždeň. Začne sa zoznamovať s hráčmi a podľa vlastných slov im chce dať najavo, že sa začína tvrdá práca.

"Páčilo sa mi, ako so mnou Don (Waddell) komunikoval všetko, keď sme práve rokovali o našej spolupráci. Takto to budem robiť aj ja s hráčmi. Takto sa buduje dôvera a komunikácia," podotkol niekdajší finalista na ocenenie pre trénera roka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nový tréner Columbusu: Mám túžbu, chcem zdvihnúť Stanley Cup