Nechutní fanúšikovia Montrealu. Vyhrážajú sa mladému hráčovi, prirovnali ho k Hitlerovi

David Reinbacher v drese Montrealu Canadiens.
David Reinbacher v drese Montrealu Canadiens. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|30. jún 2023 o 13:15

Montreal si na piatom mieste prekvapivo zvolil obrancu.

NASHVILLE. Prvé väčšie prekvapenie draftu do NHL v roku 2023 prišlo, keď si z piateho miesta volili svoju prvú voľbu zástupcovia Montrealu Canadiens. Vybrali si Davida Reinbachera.

Rakúsky obranca týmto vyrovnal národný rekord Thomasa Vaneka. Stal sa najvyššie draftovaným Rakúšanom.

Generálny manažér Kent Hughes si ho vybral, hoci k dispozícii boli stále veľmi talentovaní útočníci ako Matvej Mičkov. K draftu pristúpil konzervatívne. Zástupcovia Montrealu chceli radšej hráča, ktorého detailne poznali a vedeli predpovedať jeho budúci vývoj.

Nestretol sa však s pochopením fanúšikov. Tí sa nesťažujú len naňho, ale svoju nespokojnosť dali najavo aj Reinbacherovi. Mladík údajne od priaznivcov Habs dostal stovky negatívnych až nenávistných správ.

Niektoré z nich boli doslova nechutné. Okrem iného ho pre jeho rakúsky pôvod nazvali Hitlerom.

Paradoxne sa Reinbacher po drafte vyjadril, že sa najviac teší práve na fanúšikov známych svojou vášňou.

Ich vzbura nabrala obrie rozmery. "Aby mal ich hnev takýto rozsah, to som ešte nikdy nevidel," napísal známy novinár Arpon Basu na webe The Athletic.

K prípadu priniesol nové informácie. Spomenuté skutočnosti údajne ovplyvnia aj rozhodnutia manažmentu organizácie. Zvažujú, že Reinbachera ponechajú ešte aspoň na jeden rok v Európe, aby zmiernili čerstvé emócie fanúšikov.

"Chceme, aby sa z Montrealu stalo miesto, kde hráči chcú hrať. Takéto veci tomu dozaista nepomáhajú," vyjadril sa jeden z členov vedenia klubu pre Basua.

Draft Reinbachera sprevádza kontroverzia od samého začiatku. Jeho meno mal na pódiu v Nashville oznámiť Carey Price, avšak nevedel si spomenúť na jeho priezvisko a musel mu dopomôcť generálny manažér.

Nič to nemení na skutočnosti, že s najvyššie draftovaným obrancom počítajú a sú si svojou voľbou istí. Podľa insiderov zo zámoria dostali lákavé ponuky, aby piatu voľbu vymenili do iného klubu, pričom najviac sa spomínal Nashville, ale napriek tomu uprednostnili Reinbachera.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Nechutní fanúšikovia Montrealu. Vyhrážajú sa mladému hráčovi, prirovnali ho k Hitlerovi