Mladý slovenský brankár v NHL? Hrenák podpísal zmluvu s Los Angeles Kings

Slovenský brankár Dávid Hrenák inkasuje jeden z gólov.
Slovenský brankár Dávid Hrenák inkasuje jeden z gólov. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|29. mar 2022 o 06:28

Bude pôsobiť v AHL.

LOS ANGELES. Slovenský brankár Dávid Hrenák podpísal nováčikovský kontrakt s klubom Los Angeles Kings.

Ten začne platiť od sezóny 2022/23. Potrvá jeden rok. Dvadsaťtriročný rodák z Považskej Bystrice dostane 92 500 dolárov ako podpisový bonus. V AHL bude dostávať plat 70 tisíc ročne, v NHL 842 500 ročne, pričom si môže ďalších 82 500 dolárov zarobiť ako výkonnostný bonus.

Hrenák odchytal posledných päť rokov na univerzite v súťaži NCAA. V ročníku 2021/22 nastúpil do 31 stretnutí, vyhral šestnásť z nich. Raz vychytal čisté konto, udržal si 91,4-percentnú úspešnosť zásahov pri priemere 2,26 inkasovaných gólov na zápas.

Zvyšok sezóny strávi v AHL v tíme Ontario Reign.

"Posledných päť rokov, ktoré som strávil v St. Cloud, bolo najlepších päť rokov v mojom živote. Bola to pre mňa veľká česť, že ma trénovali najlepší kouči v univerzitnom hokeji," napísal Hrenák na sociálnej sieti Twitter.

"Ďakujem i mojim spoluhráčom a najlepším priateľom, s ktorými som mal možnosť počas tohto obdobia hrať. Dennodenne mi šli príkladom. Zároveň musím dodať, že som nadšený z nového kontraktu v Los Angeles Kings a z novej kapitoly, ktorá ma čaká."

Slovensko na vrcholových podujatiach reprezentoval v juniorských kategóriách. Raz chytal na svetovom šampionáte do osemnásť rokov, hoci si tam nepripísal ani jeden celý zápas, a jedno stretnutie odchytal na juniorských majstrovstvách sveta v roku 2018.

Los Angeles Kings draftovali Hrenáka v roku 2018 z piateho kola draftu.

Kings okrem toho podpísal aj švédskeho útočníka Andreho Leea. Ten - rovnako ako Hrenák - strávil ročník 2021/22 v univerzitnej NCAA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Mladý slovenský brankár v NHL? Hrenák podpísal zmluvu s Los Angeles Kings