Dvorský do NHL už v ďalšej sezóne? Šancu má, vraví manažér St. Louis

Dalibor Dvorský si oblieka dres St. Louis Blues vo vstupnom drafte NHL 2023.
Dalibor Dvorský si oblieka dres St. Louis Blues vo vstupnom drafte NHL 2023. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|18. jún 2024 o 07:54

V prvej sezóne za morom zažiaril ako jeden z najlepších strelcov.

ST. LOUIS. Dalibor Dvorský sa začiatkom júla predstaví v rozvojovom kempe St. Louis Blues. Už tam môže ukázať, či je pripravený bojovať o miesto v Národnej hokejovej lige.

Devätnásťročný Slovák patrí k najväčším nádejam klubu St. Louis Blues. Preto o ňom manažment v tejto súvislosti bude uvažovať.

Potvrdil to generálny manažér Doug Armstrong. Podľa neho sa v ich organizácii neboja pracovať s mladými hráčmi na najvyššej úrovni.

"V testovaní nám ukáže, ako na tom je so svojou fyzickou pripravenosťou. To mu môže pomôcť," skonštatoval podľa stltoday.com.

"Dostane od nás šancu dostať sa do prvého tímu. Má konkurentov Zacka Bolduca a Zacha Deana. Budú mať príležitosť a či ju využijú, to už nie je na mne. Ale nevyškrtneme ich len preto, že sú mladší. V zostave dávame priestor aj mladíkom."

Dvorskému nahráva, ako rýchlo sa dokázal adaptovať na zámorský hokej. V prvom a zrejme aj poslednom ročníku v juniorskej OHL zažiaril ako najproduktívnejší Európan s 88 (45+43) bodmi v 52 zápasoch. Bol štvrtým najlepším strelcom súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dvorský do NHL už v ďalšej sezóne? Šancu má, vraví manažér St. Louis