Prečo šiel Dvorský do AHL? Nebudeme ho tlačiť len preto, kde bol draftovaný, vraví kouč

Dalibor Dvorský v drese St. Louis Blues.
Dalibor Dvorský v drese St. Louis Blues. (Autor: REUTERS)
Oh my Hockey|1. okt 2024 o 07:05

Tréner videl, ako Dvorský rastie a cíti sa pohodlnejšie.

ST. LOUIS. Dalibor Dvorský začne sezónu 2024/25 vo farmárskej AHL v tíme Springfield Thunderbirds. Také bolo rozhodnutie trénerov, ktorí ho vyškrtli z prípravného kempu cez víkend.

Dostal solídnu šancu pri skúsených hráčoch. Príprava však napokon nedopadla podľa jeho predstáv a nesplnil cieľ, ktorý si vytýčil, teda zotrvať v prvom mužstve až do začiatku základnej časti.

Podľa trénera "bluesmanov" Drewa Bannistera však nejde o nijakú tragédiu.

"Videl som dobré kroky, či už v tréningoch alebo v zápasoch, kde sa ukázalo, ako rastie jeho hra a ako sa cíti na ľade pohodlnejšie," ohodnotil ho podľa Jeremyho Rutherforda z The Athletic.

Vedenie Blues razí filozofiu neponáhľať sa s vývojom mladých hráčov.

"Sú to mladí hokejisti. Oni si budú diktovať, kedy budú pripravení hrať. Nie sme v situácii, aby sme ich nútili len preto, kto sú alebo kde boli draftovaní," pokračuje kouč.

"Má 19 rokov. Taká je realita. Z juniorky do NHL je to veľký skok. On sám ukáže, kedy bude pripravený hrať a môže to byť o dva mesiace alebo o rok. Vieme však, že je to naozaj dobrý hokejista, že je súčasťou našej budúcnosti a my ho v tom nenecháme. Pôjde do AHL, kde bude hrať dôležité minúty, stane sa lepším hráčom a bude pripravený, keď ho povoláme naspäť," verí.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prečo šiel Dvorský do AHL? Nebudeme ho tlačiť len preto, kde bol draftovaný, vraví kouč