Dvorský k Mešárovi a Slafkovskému? Montreal ho možno uprednostní pred supertalentom

Dalibor Dvorský v zápase Slovensko - Fínsko na MS v hokeji do 20 rokov 2023.
Dalibor Dvorský v zápase Slovensko - Fínsko na MS v hokeji do 20 rokov 2023. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|9. mar 2023 o 07:15

Canadiens si po dvoch veľkých slovenských talentoch môže vybrať aj tretí.

MONTREAL. Pridá sa k Jurajovi Slafkovskému a Filipovi Mešárovi ďalší Slovák? Montreal Canadiens údajne zaujal Dalibor Dvorský.

Píše o tom kanadský novinár Marc Dumont z Montreal Hockey Now. Dvorského zaradil do okruhu hráčov, ktorí manažment organizácie lákajú najviac.

"Nedávno ste na Twitteri mohli zaregistrovať diskusiu o plánoch Canadiens pre ďalší draft. Niektorí ľudia počuli, že by sa Canadiens mohli vyhnúť výberu veľkého talentu Matveja Mičkova, ak by bol stále k dispozícii," tvrdí.

"Hovorí sa, že Canadiens pozorne sledujú hráčov ako Dalibor Dvorský a David Reinbacher. Patria k ich cieľom v prvom kole. Aj ja som zaregistroval podobné šumy, hoci je nutné dodať, že keď pracujete v hokejovom svete, počujete toho veľa."

Dumont teda varoval, že jeho informácie sa napokon nemusia odraziť na realite. Faktom zostáva, že sú mimoriadne zaujímavé vzhľadom na to, že si najslávnejší klub už vlani vybral v prvom kole dvoch Slovákov.

Dvorský má nádej, že bude v drafte v roku 2023 draftovaný v najlepšej desiatke. V preddraftových rebríčkoch je zvyčajne najlepším Slovákom, hoci ho v poslednom období výrazne ohrozuje Samuel Honzek.

Sedemnásťročný Dvorský hráva vo Švédsku prevažne v druhej najvyššej súťaži. Za AIK odohral v sezóne 2022/23 37 stretnutí so ziskom 14 (6+8) bodov. Zúčastnil sa aj na svetovom šampionáte do 20 rokov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Dvorský k Mešárovi a Slafkovskému? Montreal ho možno uprednostní pred supertalentom