Nedokázal povedať nie. Craig Ramsay zostáva trénerom Slovenska

Craig Ramsay zostáva trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie.
Craig Ramsay zostáva trénerom slovenskej hokejovej reprezentácie. (Autor: TASR)
Sportnet|15. jún 2022 o 17:13

S vedením slovenskej hokejovej reprezentácie sa dohodol na zmluve pre budúcu sezónu s opciou na ďalšiu.

BRATISLAVA. Kanadský tréner Craig Ramsay predĺžil spoluprácu so slovenskou hokejovou reprezentáciou o jeden rok s opciou na sezónu 2023/2024.

Ramsay je trénerom slovenskej reprezentácie od roku 2017. Tento rok priviedol tím k bronzu na ZOH v Pekingu a na MS 2022 do štvrťfinále.

Kanaďan, ktorý v polovici marca oslávil 71 rokov priznal, že rozhodovanie nebolo jednoduché.

„Moja rodina ani moja manželka nemohli v uplynulej sezóne prísť za mnou na Slovensko, čo urobilo posledné mesiace náročnými. Avšak štvrťfinálový zápas s Fínskom na nedávnych majstrovstvách sveta mám v stále hlave. Som presvedčený, že sme ho mohli vyhrať. Urobili sme zopár drobných chýb.

Poznám sa a vedel som, že keď príde za mnou Miro (Šatan) ohľadom ďalšej spolupráce, nedokážem povedať nie. Jednoducho som povedal áno. Manželka, deti ani moja blízka rodina neboli prekvapení, vedeli, že to nedokážem odmietnuť.

Ani som nemohol, nedosiahol som bod, v ktorom by som svoju misiu v slovenskom hokeji mohol ukončiť. Chcem pokračovať v tom, čo sme začali,“ cituje Ramsayho oficiálna stránka SZĽH hockeyslovakia.sk.

K predĺženiu spolupráce s kanadským trénerom sa vyjadril aj prezident SZĽH Miroslav Šatan.

„Spolupráca s Craigom sa v posledných rokoch ukázala ako zmysluplná a úspešná. Má nielen rešpekt hráčov, ale aj našich fanúšikov a verejnosti. Nebolo nad čím premýšľať. Veľmi sa teším, že bude pokračovať pri našom národnom tíme."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Nedokázal povedať nie. Craig Ramsay zostáva trénerom Slovenska