Perry po liečení a podpise v Edmontone: Som akoby v inom svete, chcem byť každý deň lepší

Corey Perry v drese Edmontonu Oilers.
Corey Perry v drese Edmontonu Oilers. (Autor: X / Edmonton Oilers)
Oh my Hockey|23. jan 2024 o 07:38

V prebiehajúcej sezóne už hrával za Chicago Blackhawks.

EDMONTON. Hokejový útočník Corey Perry sa dohodol na zmluve s Edmontonom Oilers. Informácia sa stala oficiálnou v pondelok.

Tridsaťosemročný forvard podpísal ročný kontrakt s platom 1 100 000 dolárov, z ktorého 325 tisíc dolárov tvoria výkonnostné bonusy.

Ide o jeho druhú zmluvu v sezóne 2023/24. Predchádzajúcu podpísal s Chicagom Blackhawks. Klub ju však zrušil po nešpecifikovanom incidente, po ktorom nastúpil Corey Perry na liečenie z psychických problémov a závislosti od alkoholu.

"Za posledné dva mesiace som mal naozaj možnosť zamyslieť sa, požiadať o pomoc, prevziať plnú zodpovednosť za to, čo sa stalo v Chicagu a pokúsiť sa zlepšiť," povedal Perry médiám na pondelkovej tlačovej konferencii.

"Bolo to dlhé obdobie, kým som sa dostal späť do pozície, keď sa môžem vrátiť na ľad v NHL. Musím sa poďakovať svojej rodine a priateľom za ich podporu. Každý deň sa snažím byť lepší. Vďaka pomoci, ktorú som dostal, som oproti tomu, kde som bol pred dvomi mesiacmi, akoby v inom svete."

Pred podpisom zmluvy sa Perry stretol s hlavným komisionárom Garym Bettmanom, aby si od neho vypýtal oficiálne povolenie pokračovať v NHL.

Generálny manažér Oilers Ken Holland potom využil príležitosť, keďže sa o Kanaďana podľa vlastných slov zaujímal už niekoľko rokov.

Tridsaťosemročný forvard odohral v prebiehajúcom ročníku 16 duelov so ziskom 9 (4+5) bodov. Chicago bolo jeho piatym pôsobiskom v bohatej kariére.

V tej odohral 1273 zápasov a zaznamenal 892 (421+471) bodov. Je víťazom Stanley Cupu, členom Triple Gold Clubu a držiteľom prestížnych individuálnych ocenení - Hartovej trofeje (najužitočnejší hráč NHL) i Trofeje Mauricea Richarda (najlepší strelec NHL).

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Perry po liečení a podpise v Edmontone: Som akoby v inom svete, chcem byť každý deň lepší