Ovplyvní zmluva Draisaitla rozhodovanie McDavida? Všetci poznajú moju lojalitu, vraví

Connor McDavid.
Connor McDavid. (Autor: SITA/AP)
SITA|11. sep 2024 o 14:21

Leon Draisaitl by bol veľmi rád, ak by aj Connor McDavid dlhodobo spojil svoju budúcnosť s Edmontonom.

BRATISLAVA. Útočnú dvojičku snov Connor McDavid - Leon Draisaitl závidia Edmontonu zrejme všetci súperi v NHL.

Stačí uviesť jednu štatistiku, keďže práve títo dvaja hráči od vstupu McDavida do najslávnejšej profiligy v roku 2015 nazbierali najviac kanadských bodov spomedzi všetkých aktívnych hokejistov.

McDavid sa za deväť sezón v NHL dostal na číslo 982 a Draisaitl 841 (9 bodov uhral ešte pred vstupom McDavida). Čo však súperi Edmontonu už až tak nezávidia, je situácia, do ktorej sa Oilers dostali po nedávnom podpise obrovitánskeho kontraktu s Draisaitlom.

Šikovného nemeckého centra si od budúceho leta zaviazali na osem rokov za rekordných 112 miliónov USD a pri podpise ďalších dôležitých hráčov budú musieť poriadne uvažovať, aby neprekročili platový strop.

Najmä ak jedným z hráčov, ktorí budú od sezóny 2025/2026 požadovať novú zmluvu, bude aj McDavid. Tá súčasná na osem rokov v hodnote 100 miliónov USD mu vyprší po najbližšom súťažnom ročníku.

A práve držiteľ viacerých individuálnych ocenení a kapitán neúspešného finalistu Stanleyho pohára z uplynulej sezóny nedávno odpovedal na otázku, ako môže megazmluva pre Draisaitla ovplyvniť jeho rozhodovanie o budúcnosti v Edmontone.

„Všetko, zdá sa, môže byť faktor, ktorý to ovplyvní,“ uviedol McDavid aj pre TSN počas akcie Player Media Tour a pokračoval: „Všetci poznajú moju lojalitu ku klubu, spoluhráčom, fanúšikom aj celej organizácii Edmontonu. Všetci vedia, ako milujem víťaziť a odovzdať sa zo všetkých síl pre víťazstvá.

Na druhej strane je tu aj moja rodina a ľudia, ktorých milujem. Tých faktorov je teda veľa. V skutočnosti si však myslím, že sa to nejako vyrieši. Teraz ma zaujíma iba najbližšia sezóna a to, aby sme boli na ňu čo najlepšie pripravení v tíme aj ja osobne. O budúcnosť sa neobávam.“

Draisaitl sa už skôr vyjadril, že pokračovanie úspešnej spolupráce s McDavidom by privítal.

„Rád hrám po jeho boku a tak to bolo aj v minulosti. Klamal by som, ak by som tvrdil niečo iné. Veľa som sa od neho naučil a chcem v tom pokračovať. Verím, že Connor to cíti rovnako, ale na konci dňa bude musieť urobiť rozhodnutie, ktoré bude výhodné najmä pre neho,“ skonštatoval Draisaitl na webe NHL.

O útočnom prínose McDavida pre "olejárov" je zbytočné polemizovať. V uplynulej sezóne k 32 gólom pridal aj 100 asistencií a to odohral len 76 zápasov.

Bola to už jeho siedma sto a viac bodová sezóna v Edmontone. V play-off pridal 42 bodov (8+34) a napriek prehre vo finále s Floridou sa stal držiteľom Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča vyraďovacej časti.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ovplyvní zmluva Draisaitla rozhodovanie McDavida? Všetci poznajú moju lojalitu, vraví