Ešte neprešiel draftom, už má prvú trofej z NHL. Bedarda ocenili skauti

Kanadský hokejista Connor Bedard.
Kanadský hokejista Connor Bedard. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|27. jún 2023 o 06:45

Získal menej známe individuálne ocenenie.

NASHVILLE. Connor Bedard vyhral pred draftom 2023 prvú individuálnu trofej NHL. Ide o E.J. McGuire Award of Excellence.

Od roku 2015 je udeľovaná talentu, ktorého draft ešte len príde, a ktorý svojou hrou najlepšie vystihuje "záväzok k dokonalosti prostredníctvom sily charakteru, súťaživosti a športového ducha".

O víťazovi ocenenia hlasujú skauti z NHL Central Scouting. Trofej je pomenovaná po zosnulom E. J. McGuireovi, bývalom riaditeľovi skautingu v súťaži.

V minulosti túto cenu získali Travis Konecny, Neil Doef, Nico Hischier, Brett Leason, Zayde Wisdom, William Eklund a Lane Hutson. V roku 2018 ju po tragickej dopravnej nehode udelili celému tímu Humboldt Broncos.

Bedard by sa mal stať jednotkou budúceho draftu a putovať do Chicaga. Sedemnásťročného Kanaďana považujú za generačný talent, najväčší od Connora McDavida.

V uplynulej sezóne túto povesť potvrdil a exceloval. Absolútne ovládol štatistiky juniorskej WHL. V 57 zápasoch pozbieral 143 (71+72) bodov. Produktivitu vyhral o 36 bodov a tabuľku strelcov o 21 gólov.

V zime zažiaril na MS do 20 rokov. Aj tu absolútne ovládol bodovanie s 23 bodmi v siedmich stretnutiach. O jeho umení sa presvedčili aj Slováci – v predĺžení štvrťfinále takmer neschádzal z ľadu a blafákom rozhodol o postupe Kanady do bojov o medaily. Napokon sa tešil zo zisku zlata a ocenenia pre najužitočnejšieho hráča šampionátu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ešte neprešiel draftom, už má prvú trofej z NHL. Bedarda ocenili skauti