Neuveriteľná demolácia. Colorado vyhralo nad Tampou Bay o sedem gólov

Hokejisti Colorada Avalanche.
Hokejisti Colorada Avalanche. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|19. jún 2022 o 05:43

Avalanche nedali Bolts nijakú šancu.

Finále play off NHL - 2. zápas

Colorado - Tampa Bay 7:0 (3:0, 2:0, 2:0)

Góly: 3. Ničuškin (Burakovsky, Newhook), 8. Manson (Cogliano, Newhook), 14. Burakovsky (Rantanen, Toews), 25. Ničuškin (Rantanen), 37. Helm (L. O'Connor), 43. Makar (Cogliano), 50. Makar (Rantanen, MacKinnon)

Brankári: Kuemper 16/16 - Vasilevskij 23/30

/Erik Černák (Tampa Bay) odohral 17 minút a 30 sekúnd, zapísal si štyri trestné minúty, tri bloky, dva hity, strelu na bránu a mínusový bod/

Stav série 2:0.

DENVER. Vyzeralo to ako súboj Dávida s Goliášom. Druhý finálový zápas bojov o Stanley Cup priniesol nerovnú bitku s jasným výsledkom.

Colorado Avalanche porazili Tampu Bay Lightning 7:0. Brankára Andreja Vasilevského prekonali sedemkrát z 30 striel, pričom "bleskom" dovolili len 16 striel na bránu.

Duel otvoril v tretej minúte Ničuškin, na ktorého v ôsmej minúte nadviazal Manson. V 14. minúte sa presadil Burakovsky a v tomto momente mali Avs viac gólov ako súper streleckých pokusov.

V 25. minúte strelil svoj druhý gól v zápase ruský útočník Ničuškin. V 37. minúte naňho nadviazal Helm. O posledné presné zásahy sa postaral Cale Makar v tretej dvadsaťminútovke - skóroval v oslabení a v presilovke.

Slovenský obranca Erik Černák odohral 17 minút a 30 sekúnd, zapísal si štyri trestné minúty, tri bloky, dva hity, strelu na bránu a mínusový bod. Zapojil sa do bitky viacerých hráčov, ktorá vypukla krátko pred koncom duelu.

Avalanche sa stali tretím klubom v histórii NHL a prvým od roku 1991, ktorý vo finále udržal čisté konto a zároveň nastrieľal minimálne sedem gólov.

V prvých dvoch finálových dueloch nastrieľali jedenásť gólov. Viac v celej histórii strelilo len päť mužstiev, naposledy však ešte New York Islanders v roku 1982.

"Sme v dobrej pozícii, no uvedomujeme si, že sme ešte neskončili," vravel po zápase Alex Newhook. "Musíme sa ešte vrátiť a pokračovať v našej hre."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Neuveriteľná demolácia. Colorado vyhralo nad Tampou Bay o sedem gólov