Opustí kapitán potápajúcu sa loď? Giroux bez trejdu Stanley Cup nezíska

Claude Giroux.
Claude Giroux. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|17. feb 2022 o 08:57

Claude Giroux by mohol o mesiac hrať v inom drese.

PHILADELPHIA. Claude Giroux potvrdil, že sa plánuje stretnúť s generálnym manažérom Philadelphie Flyers Chuckom Fletcherom a prediskutovať svoje možnosti pred uzávierkou prestupov v NHL 21. marca.

Útočník má pred sebou poslednú sezónu osemročného kontraktu, ktorý obsahuje klauzulu o nevymeniteľnosti.

"Ešte som nemal možnosť hovoriť o tom s Chuckom," povedal Giroux podľa NHL.com v stredu. "Musíme sa porozprávať o mnohých veciach, o tom, čo je najlepšie pre organizáciu Flyers, čo je najlepšie pre mňa, a podľa toho sa budeme rozhodovať."

Buducnosť v hráčových rukách

Fletcher minulý mesiac povedal, že kapitán "letcov" bude mať hlavné slovo pri rozhodovaní o svojej budúcnosti.

"Claude má v zmluve klauzulu o nevymeniteľnosti a v konečnom dôsledku to bude jeho rozhodnutie," povedal manažér.

"Sme na polceste, do uzávierky výmeny zostávajú dva mesiace, takže budeme naďalej diskutovať a napokon padne definitíva. Ale bude to Claudovo rozhodnutie."

Giroux nazbieral v 45 zápasoch sezóny 2021/22 37 bodov (16+21), spoločne s Camom Atkinsonom je najproduktívnejším hráčom tímu. Stal sa najužitočnejším hráčom nedávneho zápasu hviezd NHL.

Najužitočnejší hráč zápasu hviezd Claude Giroux.
Najužitočnejší hráč zápasu hviezd Claude Giroux. (Autor: SITA/AP)

"Momentálne som oddaný tomuto tímu, chcem začať vyhrávať zápasy a pomáhať tímu," povedal. Flyers sú s 39 bodmi na spodku Metropolitnej divízie.

Giroux odohral celú svoju doterajšiu kariéru vo Philadelphii. Flyers si ho vybrali na 22. mieste draftu 2006. Kapitánom je od ročníka 2012/13.

V 989 zápasoch nazbieral 895 bodov (289+606) a v histórii Flyers je v počte odohraných zápasov, asistencií a bodov druhý za Bobbym Clarkom.

Chce Stanley Cup

Napriek tomu, že Giroux vyhlasuje, ako je rád za možnosť hrať za klub tak dlho, sa jeho výmena v podstate očakáva. Šanca na postup Flyers do play off je mizerná.

O 34-ročnom útočníkovi otvorene rozprávajú aj insideri. Pierre LeBrun z TSN a The Athletic je presvedčený, že medzi Flyers a ostatnými klubmi zatiaľ neprebiehajú vážne debaty o výmene.

Trh sa pritom dal do pohybu, o čom svedčí trejd Tylera Toffoliho do Calgary. Na ceste z Montrealu by mohol byť aj Ben Chiarot či Jeff Petry.

Slová generálneho manažéra Fletchera svedčia o tom, že zrejme Girouxovi a jeho agentovi rozviazal ruky a sami môžu hľadať záujemcov o služby kanadského forvarda. Pre Fletchera ide o najvýhodnejšiu možnosť, keďže vďaka klauzule musí Giroux odsúhlasiť každú výmenu.

Medzi adeptami sa spomínajú najmä tímy so šancou na Stanley Cup, ktorým dá prednosť aj sám Giroux.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Opustí kapitán potápajúcu sa loď? Giroux bez trejdu Stanley Cup nezíska