Chicago Blackhawks zháňajú manažéra, oslovili kritizovaného Chiarelliho

Duncan Keith (vľavo).
Duncan Keith (vľavo). (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|4. feb 2022 o 07:57

Peter Chiarelli má dlhoročné skúsenosti.

CHICAGO. Organizácia Chicago Blackhawks sa tento týždeň chystá začať pohovory na aktuálne voľné miesto generálneho manažéra. Dozvedeli sme sa meno prvého kandidáta.

Darren Dreger z TSN informuje, že sa o miesto bude uchádzať Peter Chiarelli, bývalý generálny manažér Bostonu Bruins a Edmontonu Oilers.

Momentálne pracuje v štruktúrach St. Louis Blues ako viceprezident pre hokejové operácie. Podľa Dregera by proces pohovorov mal byť rýchly, keďže už o mesiac a pol prebehne prestupová uzávierka.

Chiarelli je kontroverznou postavou hokejového sveta. Manažérom Bostonu bol medzi rokmi 2006-2015, v Edmontone na tejto pozícii pôsobil v rokoch 2015-2019.

Ako začínajúci generálny manažér kedysi vybudoval v Bostone mužstvo víťaza Stanleyho pohára z roku 2011 a finalistu z roku 2013, čo mu nemožno vziať, keďže tím vedený kapitánom Zdenom Chárom vybudoval od základov.

Najväčšia kritika na jeho osobu prišla počas angažmánu v Edmontone, ktorý začal draftom Connora McDavida. Neskôr nedokázal z Oilers urobiť úspešný tím, a to aj napriek tomu, že mal k dispozícii až dve veľké hviezdy.

Potenciál nenaplnila väčšina jeho draftových výberov a ani obchody, ktoré uskutočnil, mu príliš nevychádzali. Jeho najznámejším trejdom z Edmontonu je výmena Taylora Halla za Adama Larssona. Okrem toho sa nevýhodne vzdal Jordana Eberleho či Ryana Stromea.

Ako dodáva Dreger, "čierni jastrabi" budú spovedať viacerých kandidátov a Chiarelliho nestavia do pozície favorita.

Do úvahy pripadá aj dočasný generálny manažér Kyle Davidson, Jason Boterill, asistent generálneho manažéra Seattlu, či Jeff Solomon, asistent generálneho manažéra Anaheimu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Chicago Blackhawks zháňajú manažéra, oslovili kritizovaného Chiarelliho