Vybudujú novú dynastiu? Chicago vyhralo draftovú lotériu

Connor Bedard v drese Kanady.
Connor Bedard v drese Kanady. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey, TASR|9. máj 2023 o 06:20

Jedinou draftovou jednotkou v histórii Chicaga bol Patrick Kane.

CHICAGO. Klub Chicago Blackhawks bude na drafte 2023 voliť z prvej pozície. Tú mu prisúdila draftová lotéria.

V losovaní mali "čierni jastrabi" tretiu najvyššiu šancu, 11,5 percent. Anaheim, ktorý mal najlepšiu predpoveď, bude voliť druhý, druhý najväčší favorit z Columbusu si vyberie trojku draftu.

Blackhawks budú voliť jednotku draftu len po druhýkrát v dejinách. V roku 2007 si vybrali Patricka Kanea a vybudovali okolo neho úspešnú dynastiu, ktorá získala Stanley Cupy v rokoch 2010, 2013 a 2015.

"Ak mám byť úprimný, cítim sa trochu ohromený," povedal generálny manažér Kyle Davidson pre ESPN. "Som nadšený za mesto Chicago, za organizáciu Blackhawks. Nemám slov, ale som naozaj, naozaj nadšený."

Jednotkou draftu by sa mal stať Connor Bedard. O kanadskom útočníkovi sa hovorí ako o veľkom generačnom talente.

Najväčším favoritom draftovej lotérie bol Anaheim. "Keby ste mi pred koncom sezóny povedali, že získame dvojku draftu, bol by som nesmierne spokojný. V tejto chvíli som nadšený," reagoval generálny manažér Anaheimu Pat Verbeek.

"Z tretieho miesta získame skvelého hráča, o tom niet pochýb. Každý chce vyhrať v lotérii a v takom prípade si môžete vybrať hocikoho vrátane hráča z vrcholov rebríčkov. Sme si však istí, že aj z tretieho miesta získame výnimočného hokejistu," reagoval na výsledok lotérie generálny manažér Columbusu Jarmo Keläläinen.

Blackhawks získali v sezóne 2022/2023 59 bodov, Anaheim a Columbus mali po 58. Strelili v nej najmenej gólov zo všetkých tímov - 204, o 10 menej než Columbus.

Už hodinu a pol po výsledkoch draftovej lotérie pribudlo vyše 500 nových záujemcov o sezónne permanentky na domáce zápasy Chicaga.

Draft sa bude konať 28. a 29. júna v Nashville.

Výsledky draftovej lotérie

1. Chicago

2. Anaheim

3. Columbus

4. San Jose

5. Montreal

6. Arizona

7. Philadelphia

8. Washington

9. Detroit

10. St. Louis

11. Vancouver

12. Arizona (od Ottawy)

13. Buffalo

14. Pittsburgh

15. Nashville

16. Calgary

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vybudujú novú dynastiu? Chicago vyhralo draftovú lotériu