Samozrejme, že som neposlúchol, ľutuje Jágr. Schudol, cítil sa dobre, ale prehnal to

Český hokejista Jaromír Jágr.
Český hokejista Jaromír Jágr. (Autor: TASR/AP)
Miroslav Kováčik|23. aug 2024 o 11:15

Jaromír Jágr zrejme nestihne začiatok novej sezóny.

BRATISLAVA. Je členom Triple Gold Clubu, jeho dres visí pod strechou PPG Paints Arene v Pittsburghu a od apríla figuruje aj v Sieni slávy IIHF.

Zoznam úspechov legendárneho Jaromíra Jágra akoby nemal konca, no napriek tomu si aj v 52 rokoch dáva nové výzvy a hokej ho naďalej baví.

Po úspešnej baráži o zotrvanie v extralige potešil svojich fanúšikov správou, že odohrá ešte jednu sezónu, ktorá má byť aj filmovo spracovaná. 

"Máme plán s filmárom Petrom Větrovským natočiť moju poslednú sezónu. Takže by som sa na ňu pokúsil fyzicky čo najlepšie pripraviť," povedal.

Jágr si dal skutočne záležať a podľa svojich slov sa cítil na ľade veľmi dobre. Štart novej sezóny však s najväčšou pravdepodobnosťou nestihne.

Šprinty a závažia na členky

Olympijský šampión z Nagana na sociálnej sieti Instagram zverejnil video za tónov pochmúrnej melódie s popisom: "Chcem vám niečo povedať."

Niektorým to na prvý pohľad mohlo evokovať, že si Jágr svoje rozhodnutie rozmyslel a po 36 sezónach ukončí kariéru. Napokon však verejnosti oznámil, že sa v príprave zranil a čaká ho niekoľkotýždňová pauza.

"Som trochu naštvaný sám na seba. Veľa som zhodil a cítil som sa na ľade dobre. Teraz budem musieť zase začínať od začiatku," povedal vo videu.

Hrajúci majiteľ Rytířov Kladno priznal, že fyzioterapeut Pavel Kolář ho upozorňoval na to, aby nerobil nič na čo jeho telo nie jeho zvyknuté.

"Samozrejme, že som ho neposlúchol," priznal.

"Išiel som si zabehať klasické šprinty, na členky som si dal zavážia a odtrhol som si zadný stehenný sval. Pavel hovoril, že na to treba tri až šesť týždňov. Uvidíme, ako sa to bude hojiť," uviedol Jágr.

Prípravu však nechce zabaliť, dovtedy bude robiť cviky na iné partie. 

"Nie som taký, že by som sa na to úplne vykašľal, keď som sa tomu toľko venoval. Išiel som do toho hneď na druhý deň. Nemám problém robiť veci, pri ktorých ma to nebolí," povedal Jágr v závere videa.

Prekonal aj Gordieho Howa

V predošlej sezóne nastúpil Jágr v 18 zápasoch, vrátane baráže.

Do série so Vsetínom vstúpil v druhom zápase a hneď vo svojom úvodnom striedaní dokázal skórovať. Okrem toho v druhej tretine pridal asistenciu. 

"Máte zase príbeh pre Netflix,“ smial sa kapitán Radek Smoleňák.

Jágr prekonal rekord Gordieho Howa, ktorý v profesionálnom hokeji strelil gól vo veku 52 rokov a 11 dní. Jágr bol ešte o 52 dní starší. 

VIDEO: Gól Jaromíra Jágra v zápase proti Vsetínu

Do zápasu pritom nastúpil na poslednú chvíľu, keď nahradil zraneného Jakuba Klepiša, s ktorým doviedol Česko k zlatým medailám na MS 2010.

V posledných troch sezónach sa Kladno vždy zachránilo až v extraligovej baráži. Jágr však aj z pozície majiteľa klubu robí všetko preto, aby nasledujúca sezóna bola iná a Kladno si zahralo v play-off. 

Mužstvo už posilnili bývalý útočník Zvolena Mitch Hults, kanadský obranca Griffin Mendel či Petr Šenkeřík, ktorý naposledy získal titul s Třincom.

Tridsaťtriročný Šenkeřík sa po prestupe vyjadril aj k Jágrovi.

"Nechápem to. Je to neuveriteľné. Klobúk dole pred ním, že takto zvládla ráno prísť do haly a na ľade aj v posilňovni všetko odmaká s nami.

Neviem si predstaviť, že by som ešte o 20 rokov mal hrať hokej. Dúfam, že budem niekde v teple a hrať golf," povedal s úsmevom. 

Kladno má v pláne ešte päť prípravných zápasov. Ostrý štart do sezóny ho čaká 18. septembra, keď sa predstaví na ľade vicemajstra z Pardubíc.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Samozrejme, že som neposlúchol, ľutuje Jágr. Schudol, cítil sa dobre, ale prehnal to