Majiteľ Vítkovíc si priznal chybu, rezignoval na post šéfa APKLH

Aleš Pavlík, majiteľ HC Vítkovice.
Aleš Pavlík, majiteľ HC Vítkovice. (Autor: hc-vitkovice.cz)
TASR|7. apr 2023 o 17:35

Aleš Pavlík po zápase prekročil červenú čiaru.

PRAHA. Majiteľ klubu HC Vítkovice Ridera Aleš Pavlík rezignoval na post prezidenta českej Asociácie profesionálnych klubov ľadového hokeja (APKLH).

Jeho rozhodnutie prišlo po tom, ako po stredajšom dueli semifinále play off extraligy proti Hradcu Králové kritizoval rozhodcov a obvinil ich z korupcie.

"Správny chlap by sa mal postaviť veciam čelom, najmä tým nepríjemným. Súhlasím s majiteľom Mountfieldu Hradec Králové Miroslavom Schönom, že som svojimi výrokmi po druhom semifinálovom zápase prekročil červenú čiaru.

A keďže treba niesť následky za svoje konanie, rozhodol som sa s okamžitou platnosťou rezignovať na post prezidenta APKLH," oznámil Pavlík.

Vítkovice prehrali druhý zápas série s Hradcom 2:3 po predĺžení. K verbálnemu útoku na rozhodcov malo dôjsť bezprostredne po skončení duelu.

Následne Vítkovíce vydali vyhlásenie, v ktorom stretnutie označili za ovplyvnené a nesúhlasili s uznaním druhého a tretieho gólu súpera.

Vedenie českej extraligy a komisie rozhodcov však vo štvrtok potvrdili, že hlavní arbitri nechybovali a situácie vyhodnotili správne. Správaním Pavlíka sa v najbližších dňoch bude zaoberať aj disciplinárna komisia súťaže.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Česko»Česká hokejová extraliga»Majiteľ Vítkovíc si priznal chybu, rezignoval na post šéfa APKLH