Cehlárik ťahá Omsk v play off KHL. Môže sa vrátiť do Švédska

Peter Cehlárik na ZOH 2022 v Pekingu.
Peter Cehlárik na ZOH 2022 v Pekingu. (Autor: TASR/AP)
SITA|23. mar 2022 o 14:20

Záujem o služby 26-ročného Slováka prejavila Lulea.

BRATISLAVA. Slovenský útočník Peter Cehlárik patrí k najproduktívnejším hráčom play-off ruskej hokejovej KHL, vo farbách Avangardu Omsk v deviatich dueloch nazbieral spolu 10 bodov za rovnaký počet asistencií.

Lepšie je na tom už len Andrej Kuzmenko z Petrohradu, ktorý v siedmich súbojoch zaznamenal päť presných zásahov a pridal aj rovnaký aj päť gólových prihrávok.

Bronzový z Pekingu Cehlárik ťahá "jastrabov" vo vyraďovacej časti, jeho tím vedie v konferenčnom semifinále nad Magnitogorskom 2:1 na zápasy.

Napriek tomu, že je Cehlárik lídrom Avangardu, po skončení aktuálneho ročníka možno z Ruska odíde. V hre je totiž jeho návrat do Švédska, v Rusku sa mu končí zmluva.

Ako informuje švédsky web hockeynews.se, záujem o návrat svojho niekdajšieho hráča prejavil klub Lulea HF. Potvrdil to generálny manažér organizácie Stefan Nilsson.

Práve v tomto tíme vstúpil Cehlárik do "veľkého hokeja", za Luleu hral od októbra 2011 do leta 2016. Najprv v doraste a juniorke, neskôr stále častejšie aj medzi seniormi.

V ročníku 2014/2015 sa podieľal na triumfe klubu v Lige majstrov a rok po tomto úspechu zamieril do zámoria.

Tam sa prebojoval aj do NHL, v ktorej za Boston Bruins absolvoval 40 duelov s bilanciou 5 gólov a 6 asistencií, viac príležitostí však dostával v AHL v Providence a nazbieral tam takmer 200 štartov a vrátane duelov play-off aj 140 bodov (62+78).

Pred ročníkom 2020/2021 sa vrátil do Európy a sezónu strávil vo švédskom Leksande, od ostatného leta pôsobí v Omsku. V reprezentačnom drese Cehlárik okrem ZOH 2022 absolvoval aj MS v rokoch 2016 a 2021.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Cehlárik ťahá Omsk v play off KHL. Môže sa vrátiť do Švédska