Calgary hľadá posilu do útoku. Pribudne Ružičkovi ďalšia konkurencia?

Hokejisti Calgary Flames.
Hokejisti Calgary Flames. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|1. feb 2023 o 07:51

Črtajúce sa zmeny potvrdil generálny manažér.

CALGARY. Generálny manažér Calgary Flames pre The Athletic potvrdil, že hľadá posilu do útoku. Chcel by zaručiť, že jeho tím bude pred play off nebezpečnejší.

"Ako som už vravel, áno, hľadáme útočníka. Zároveň som vravel, že neviem, či to bude hráč z našej organizácie alebo odinakiaľ. Stále sa však dívame na hráčov v našom klube a pýtame sa. Je tu niekto, kto by mohol prísť?" tvrdí Brad Treliving.

Chce zlepšenie útoku. Zatiaľ sa nerozhodol, akým spôsobom ho vykonať. So súčasnou situáciou očividne nie je stopercentne spokojný a nepomohli tomu ani mladíci Jakob Pelletier či Walker Duehr.

Treliving sa nebráni ani vylepšeniu zadných radov. Vedenie klubu naďalej monitoruje situáciu Olivera Kylingtona. Zadák v prebiehajúcom ročníku neodohral ani zápas, vzal si osobné voľno.

Podľa všetkého je najpravdepodobnejšie, že "plamene" siahnu po niekom z iného klubu.

"Hľadáme dobrého hráča. Zároveň chceme niekoho, kto sem zapadne finančne a jeho služby budú zodpovedať vynaloženým nákladom. Musíte sa totiž niečoho vzdať za krátkodobú výpomoc," pokračuje funkcionár.

"Pri jednotlivých hráčoch sa dívame na súťaživosť i zodpovednosť. Chceme si byť istí, že k nám daný hráč zapadne. Chceme pridať niekoho, kto nám zaručí góly navyše. A to sa ľahšie povie ako spraví."

Trelivingove činy sú pochopiteľné. Flames sú v strieľaní gólov ligovým priemerom. Utrpeli stratou Matthewa Tkachuka a Johnnyho Gaudreaua, keďže vlani boli tímom so šiestou najlepšou ofenzívou a strieľali takmer o pol gólu na stretnutie viac.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Calgary hľadá posilu do útoku. Pribudne Ružičkovi ďalšia konkurencia?