Calgary má nový farmársky tím, predstavia sa v ňom dvaja Slováci

Adam Ružička v drese Stockton Heat.
Adam Ružička v drese Stockton Heat. (Autor: Twitter American Hockey League)
Sportnet|5. aug 2022 o 12:35 (aktualizované 5. aug 2022 o 13:23)

Minulú sezónu u predchodcu Calgary Wranglers Slováci nazbierali 51 bodov.

CALGARY. Albertský tím Calgary Flames zo zámorskej NHL predstavil svoj nový farmársky tím Calgary Wranglers, ktorý bude pôsobiť v nižšej Americkej hokejovej lige (AHL).

Predchodcom kanadských Wranglers bol tím Stockton Heat. Kalifornské mužstvo spolupracovalo s Flames sedem predchádzajúcich sezón, a v tej poslednej dosiahlo svoj najväčší úspech, keď vyhralo Pacifickú divíziu.

Žiaľ, ukončili svoju púť za Calder Cupom tesne pred bránami finále, keď prehrali s Chicago Wolves 4:2 na zápasy.

Stockton Heat sa už počas pandémie na krátke obdobie presunulo do Calgary, z dôvodu vytvorenia kanadskej divízie v AHL, kde zdieľali štadión spolu s hlavným tímom - Calgary Flames.

Po skončení súťaže sa Heats presunuli naspäť do Kalifornie, kde odohrali ďalšiu sezónu. Už v máji tohto roku, Falmes podali do AHL žiadosť o trvalý presun ich farmárskeho tímu do Alberty, v čom im vedenie AHL vyhovelo.

Vo farbách Stockton Heat sa v minulej sezóne predstavili aj dvaja slovenskí hráči - Adam Ružička a Martin Pospíšil.

Ružička odohral minulú sezónu v hlavnom albertskom tíme 28 zápasov kde sa mu podarilo nazbierať 10 kanadských bodov (5+5).

Sezónu následne dohral po boku svojho krajana Martina Pospíšila na farme v Stocktone, kde za 18 zápasov získal 20 bodov (11+9).

V zámorskej AHL sa darilo aj 22-ročnému Zvolenčanovi Martinovi Pospíšilovi, ktorý za farmársky tím Calgary Flames odohral 58 zápasov a dokopy nazbieral 31 bodov (9+22).

Pospíšilovi sa pred pár dňami podarilo predĺžiť jeho pôsobenie v Calgary a podpísal 1 ročný kontrakt s týmto kanadským tímom.

S najväčšou pravdepodobnosťou obaja Slováci v nových farbách Wranglers, začnú svoju sezónu v tomto novom tíme, čiže v AHL.

Calgary Wranglers by mali zahájiť sezónu 16. októbra o 21.00 SELČ proti ďalšiemu nováčikovi v AHL, Coachella Firebirds, v ktorom sa predstaví aj slovenský reprezentant Samuel Buček.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Calgary má nový farmársky tím, predstavia sa v ňom dvaja Slováci