Slafkovský opäť nebodoval a natiahol suchoty. Experti ho však chvália

Juraj Slafkovský.
Juraj Slafkovský. (Autor: Sportnet - Sébastien Gervais)
Oh my Hockey|24. okt 2023 o 06:10

Montreal zvíťazil na ľade Buffala v jedinom nočnom stretnutí.

NHL - základná časť, 24. október

Buffalo - Montreal 1:3 (1:1, 0:0, 0:2)

Góly: 8. J. Skinner (Cozens, Dahlin) – 3. J. Barron (Xhekaj, Monahan), 44. Gallagher (Savard, Pearson), 57. Pearson (Gallagher, Newhook)

Brankári: Comrie 24/27 - Allen 36/37

/Juraj Slafkovský (Montreal) odohral 14 minút a 36 sekúnd, pripísal si dve strely na bránku, tri bodyčeky a dva bloky/

BUFFALO. Hokejisti Montrealu Canadiens zdolali Buffalo Sabres na ich ľade 3:1. Ide o druhé víťazstvo tímu z Quebecu v rade.

V druhom útoku víťazného mužstva nastúpil Juraj Slafkovský. Nebodoval, odohral 14 minút a 36 sekúnd, pripísal si dve strely na bránku, tri bodyčeky a dva bloky.

Podľa odborníka Tregea Wilsona však "odohral ďalší skvelý zápas, potrebuje začať zbierať body". To sa mu nedarí, keďže naposledy bodoval 10. októbra v prvom zápase sezóny proti Torontu.

Optimistický je aj reportér Brian Wilde. V pozápasovom hodnotení, v ktorom vyzdvihol jeho brejk, ktorý nepremenil na prvý gól v sezóne, napísal: "Zdá sa, že sa rýchlo učí. Pracuje na všetkom, v čom zaostáva a zlepšuje sa."

Slováci v NHL - kanadské bodovanie

Poradie

Meno

Klub

Zápasy

Góly

Asistencie

Body

+/-

1.

Juraj Slafkovský

Montreal

82

20

30

50

-19

2.

Tomáš Tatar

Seattle

70

9

15

24

+8

3.

Martin Pospíšil

Calgary

63

8

16

24

+14

Vynikajúci Allen

Kľúčovou postavou pri výhre bol Jake Allen. Brankár Montrealu pochytal 36 striel a okrem Jeffa Skinnera naňho nenašiel recept nikto.

"Dnes si svoju prácu urobil poctivo. Je významným dôvodom, prečo sme vyhrali," povedal o ňom skúsený spoluhráč Tanner Pearson.

Strelil tretí gól Montrealu v zápase. Skóre otvoril v 3. minúte jeho spoluhráč Barron a víťazný presný zásah zaznamenal v 44. minúte Gallagher.

Kouč porazeného mužstva Don Granato zostáva pokojný: "Tento tím bude strieľať góly. Jasné, dnes je to frustrujúce. Mali sme širokú paletu šancí, ktoré zostali nepremenené. Vieme, že máme strelcov aj tvorcov hry. Myslím si, že to príde."

Tabuľky NHL

Východná konferencia:

Západná konferencia:

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovský opäť nebodoval a natiahol suchoty. Experti ho však chvália