Ihnačák ukončil svoju bohatú hráčsku kariéru, okamžite sa stal skautom Pittsburghu

Brian Ihnačák.
Brian Ihnačák. (Autor: facebook/HC '05 Banská Bystrica)
TASR|19. aug 2024 o 21:24

Hokejový útočník odohral aj 126 zápasov v slovenskej extralige.

PITTSBURGH. Hokejový útočník Brian Ihnačák ukončil vo veku 39 rokov hráčsku kariéru.

Počas nej si vyskúšal viaceré súťaže v zámorí aj v Európe, odohral aj 126 zápasov v slovenskej extralige v dresoch Kežmarku, Zvolena, Popradu, Banskej Bystrice a Košíc.

O konci kariéry informoval na sociálnych sieťach a klub Pittsburgh Penguins ho predstavil ako nového hráčskeho skauta pre Európu.

Syn bývalého československého reprezentanta Petra Ihnačáka sa narodil v Toronte a okrem kanadského občianstva má aj talianske. V roku 2014 reprezentoval Taliansko na MS.

V roku 2004 ho draftoval Pittsburgh, no do NHL sa neprebojoval. Pôsobil v nižších zámorských ligách, neskôr si v Európe vyskúšal súťaže v Taliansku, Švédsku, Nórsku, Česku i Švajčiarsku.

V uplynulých dvoch sezónach hral v tretej najvyššej súťaži v Taliansku a zároveň pôsobil ako skaut klubu Mississauga Steelheads, ktorý pôsobí v kanadskej juniorskej súťaži OHL.

"Neviem nájsť správne slová, ktorými by som vyjadril vďaku svojej rodine, priateľom, spoluhráčom a fanúšikom za takú dlhú kariéru.

Bolo veľkým šťastím, že som mohol hrať na toľkých rôznych miestach a zažiť veľa rôznych kultúr. Ďakujem všetkým, že ste boli súčasť tohto dobrodružstva.

Som veľmi poctený a hrdý na to, že moju ďalšiu kapitolu začnem ako európsky skaut s Penguins," uviedol Ihnačák.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ihnačák ukončil svoju bohatú hráčsku kariéru, okamžite sa stal skautom Pittsburghu