Vegas si vybrali brankársku jednotku. V NHL má len 20 zápasov

Úspešný nájazd Tylera Johnsona proti brankárovi Loganovi Thompsonovi, ktorý definitívne zmaril šance Vegas na playoff 2022.
Úspešný nájazd Tylera Johnsona proti brankárovi Loganovi Thompsonovi, ktorý definitívne zmaril šance Vegas na playoff 2022. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|26. aug 2022 o 09:47

Jednotkou Vegas má byť Logan Thompson.

VEGAS. Brankárskou jednotkou Vegas Golden Knights bude Logan Thompson. Povedal to manažér tímu Kelly McCrimmon.

Chcú ho využívať v tandeme s Laurenom Brossoitom. Do sezóny totiž nenastúpi Robin Lehner, ktorý zaberal bránu Golden Knights doteraz. Podstúpi náročnú operáciu.

"Stratiť pozíciu jednotky si môže len on sám, bol tu najviac a navyše ani náhradník Laurent Brossoit zrejme nebude pripravený," povedal o Thompsonovi nový tréner Vegas Bruce Cassidy.

"Za ním máme aj ďalších chalanov pripravených ísť do toho, pretože sa nedá odchytať každý zápas v tejto lige. Takto chceme pracovať s Loganom a dúfame, že v tejto úlohe obstojí."

Thompson je dvadsaťpäťročný brankár, ktorý má za sebou len 20 zápasov v NHL. V minulej sezóne ich odohral 19, z ktorých desať vyhral. Úspešnosť zákrokov mal na úrovni 91,4 percent. V priemere inkasoval 2,68 gólov na stretnutie.

V minulom ročníku strávil 26 zápasov aj v AHL v klube Henderson Silver Knights. Trinásť z nich vyhral, úspešnosť zákrokov mu siahala až na 92 percent, dvakrát vychytal čisté konto.

V drese Kanady sa zúčastnil aj MS v hokeji, kde odchytal štyri zápasy a nakoniec si odniesol striebornú medailu.

Jeho dvojku by mal robiť Laurent Brossoit. Jeho začiatok sezóny je ale otázny, minulý ročník nedokončil z dôvodu zranenia.

"Potrebujeme, aby sa dostal do Vegas, aby sme definitívne vedeli povedať, čo ďalej," povedal generálny manažér Kelly McCrimmon. "Príde koncom mesiaca, budeme mať čas s ním pracovať a adresovať problémy."

Ak Brossoit nebude pripravený v čase začiatku sezóny, náhradníkom by mal byť Michael Hutchinson.

Vegas Golden Knights sa budú chcieť vrátiť do vyraďovacích bojov. Minulý rok im to nakoniec nevyšlo. Aj teraz sú považovaný za tím, ktorý by mal postúpiť. Logan Thompson má byť súčasťou tohto návratu.

"Logan hral skvele na konci minulej sezóny. Zápasili sme so zraneniami a on mal veľa zodpovednosti a musel chytať v zápasoch po sebe na rôznych miestach," chválil brankára spoluhráč Jack Eichel.

"Myslím si, že si získal mnoho rešpektu od chalanov v kabíne vďaka spôsobu, akým hral a veríme mu aj v budúcom ročníku."

Brankár v januári podpísal nový dvojcestný trojročný kontrakt, ktorý mu vynesie 766 667 dolárov ročne a do platnosti vstúpi v sezóne 2022/23.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vegas si vybrali brankársku jednotku. V NHL má len 20 zápasov