Černák má nového spoluhráča. Tampa získala druhého najlepšieho strelca Chicaga

Brandon Hagel.
Brandon Hagel. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|19. mar 2022 o 07:20

Tampa Bay posilňuje na majstrovský hetrik.

CHICAGO, TAMPA BAY. Brandon Hagel, jeden z hlavných adeptov na trejd z Chicaga Blackhawks, sa sťahuje do tímu obhajcov Stanleyho pohára.

Tampa Bay Lightning ho spoločne s voľbou vo štvrtom kole draftu 2022 a 2024 získali za krídelníkov Borisa Katchouka a Taylora Raddysha, a podmienečné voľby v prvom kole draftu 2023 a 2024.

"Pred niekoľkými týždňami som povedal, že ideme do prestavby, a toto je jednoznačne jej začiatok," vyjadril sa generálny manažér Hawks, Kyle Davidson.

"Zisk dvoch výberov v prvom kole draftu, ako aj dvoch mladých hráčov z NHL, nám pomôže tento proces naštartovať. Vieme, že Brandon Hagel bol obľúbencom fanúšikov - naši fanúšikovia ho milovali z rovnakých dôvodov ako my - a vieme, že bude s Lightning úspešný."

Dvadsaťtriročný kanadský forvard bol s 21 gólmi v 55 dueloch druhým najlepším strelcom Chicaga v prebiehajúcej sezóne. Celkovo má na konte 37 bodov.

Bolts zlákal okrem jeho výkonov i výhodný kontrakt. Hagel zarába 1,5 mil. dolárov ročne do konca sezóny 2023/24.

Blackhawks určite nešli pod cenu, a to aj z toho dôvodu, že hráčov ako Hagel väčšinou trápiace sa mužstvá nevymieňajú.

Získali Taylora Raddysha, dvadsaťštyriročného útočníka, ktorý v juniorských rokoch hral v jednom útoku s Alexom DeBrincatom a Dylanom Stromeom. Obaja budú jeho spoluhráčmi v Chicagu.

Prebiehajúca sezóna je jeho prvou v NHL. V 53 dueloch strelil päť gólov a pridal sedem asistencií.

Spolu s ním sa do mužstva Blackhawks dostane dvadsaťtriročný krídelník Boris Katchouk. Väčšinu prebiehajúceho ročníka odohral v prvom tíme Lightning, kde v 38 dueloch zaznamenal dva góly a štyri asistencie.

Nosným bodom výmeny a prestavby však sú dva výbery v prvom kole draftu. Trejd obsahuje podmienku, že ak niektorý z nich bude výberom v prvej desiatke draftu, Chicago namiesto neho dostane voľbu v roku 2025.

Ak budú v prvej desiatke oba, Tampa Bay pošle Chicagu namiesto nich výbery v draftoch 2025 a 2026.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Černák má nového spoluhráča. Tampa získala druhého najlepšieho strelca Chicaga