Doviedol klub do finále. Manažér Floridy sa dočkal povýšenia i predĺženia zmluvy

Generálny manažér Floridy Panthers Bill Zito.
Generálny manažér Floridy Panthers Bill Zito. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|16. apr 2024 o 07:10

"Budúcnosť klubu nikdy nevyzerala svetlejšie," uviedol vlastník klubu.

SUNRISE. Vedenie organizácie Florida Panthers sa s generálnym manažérom Billom Zitom dohodlo na pokračovaní vzájomnej spolupráce. Podpísal tu nový viacročný kontrakt.

Okrem toho ho povýšilo do úlohy prezidenta. Zdôvodnili to úspechmi, ktoré sú dielom jeho práce.

"Od prvého dňa Bill dokazuje jeho záväzok uspieť. Neúnavne pracoval na tom, aby v našej organizácii nastolil nový štandard. Budúcnosť klubu nikdy nevyzerala svetlejšie," uviedol vlastník klubu Vincent Viola.

"Pod Billovým vedením sa obnovilo nadšenie našich fanúšikov, prišli pravidelné postupy do play-off aj úspechy. Týmto predĺžením zmluvy sa opäť zaväzujeme k stabilite tejto organizácie aj k ďalšiemu rastu športu na južnej Floride," pridal sa k nemu Michael Viola.

Od Zitovho príchodu do klubu v roku 2020 sa Florida zakaždým dostala do play-off. Za toto obdobie patrí vo viacerých štatistikách k lídrom NHL, napríklad v počte gólov v predĺžení či v počte striel na bránku.

V ročníku 2021/22 vyhrali "panteri" po prvý raz v klubovej histórii základnú časť. V roku 2023 sa po druhý raz v dejinách dostali do finále Stanley Cupu.

Jeho posledným krokom pred oznámením tohto predĺženia a povýšenia bolo podpísanie slovenského nedraftovaného útočníka Olivera Okuliara.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Doviedol klub do finále. Manažér Floridy sa dočkal povýšenia i predĺženia zmluvy