Pobijú sa oňho? O obrancu Montrealu majú záujem favoriti na Stanley Cup

Ben Chiarot padá medzi hráčmi Chicaga, vľavo brankár Marc-Andre Fleury a vpravo obranca Calvin de Haan.
Ben Chiarot padá medzi hráčmi Chicaga, vľavo brankár Marc-Andre Fleury a vpravo obranca Calvin de Haan. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|2. jan 2022 o 11:01

Ben Chiarot by mohol o pár mesiacov zmeniť pôsobisko.

MONTREAL. Do prestupovej uzávierky NHL 21. marca ešte zostáva dva a pol mesiaca. Napriek tomu sa objavujú prvé náznaky toho, čo by sa počas nej mohlo udiať.

Do špekulácií sa dostávajú prvé mená. Veľkú pozornosť vzbudil Ben Chiarot, obranca Montrealu Canadiens.

O tom sa insider Pierre LeBrun vyjadril ako o veľkom kandidátovi na trejd. Ako vraví, už na prelome roka je oňho záujem.

Spomína Floridu

Keď na Nový rok hostila Florida Montreal, Chiarot práve nehral. Je na covid protokole. Oslabení Habs podľa očakávaní podľahli "panterom" 2:5.

Manažment floridskej organizácie by Chiarota uvítal. Vraj má oňho záujem.

"Florida Panthers majú podľa mojich informácií o Chiarotovi veľmi vysokú mienku," povedal LeBrun pre TSN. "Nie sú však sami. Aj iní kandidáti na Stanley Cup ho majú na svojich zoznamoch potenciálnych posíl. Určite sa ho aspoň pokúsia získať.

Myslím si, že Florida kontaktuje pred 21. marcom Montreal a bude zisťovať, koľko by stál príchod Chiarota. A nebudú sami, do hry o Chiarota sa zapojí poltucet kandidátov na titul."

Prečo by bol dobrou posilou?

Ben Chiarot neohúri svojimi ofenzívnymi schopnosťami, produktivitou ani parádami. Existuje však pádny dôvod, prečo po ňom poškuľujú najsilnejšie tímy.

Tridsaťročný Kanaďan odohral v sezóne 2021/22 31 duelov a v priemere nastupuje na 23 a pol minúty. Je najvyťažovanejším hráčom Canadiens.

Je známy svojou fyzickou hrou a kvalitnou defenzívou. Dokáže eliminovať hviezdy súpera. A keďže favoriti už väčšinou majú útočnú silu poistenú, hľadajú presne takýchto hráčov.

Panthers a ďalší nemenovaní kandidáti na Stanley Cup v ňom vidia vodcovskú osobnosť, skúsenosti a tvrdosť, ktorá je v play off veľmi potrebná.

Analytické grafy však naznačujú, že Canadiens napokon môžu dobre zarobiť. Je ľahko možné, že ak má LeBrun o veľkom záujme pravdu, tak budúci kupec skúseného beka preplatí.

Chiarot je z pohľadu diskusií medzi fanúšikmi, expertmi a analytikmi veľmi rozporuplným hráčom. Kým jedni o ňom vravia ako o vynikajúcom obrancovi pre tím bojujúci v play off, iní ho majú za priemerného zadáka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Pobijú sa oňho? O obrancu Montrealu majú záujem favoriti na Stanley Cup