Banskobystričania doma opäť prehrali. Nezvládli jedenásťgólovú prestrelku

Michal Chovan a Robin Rahm na momentke zo zápasu Banská Bystrica - Košice.
Michal Chovan a Robin Rahm na momentke zo zápasu Banská Bystrica - Košice. (Autor: TASR)
TASR|18. okt 2022 o 21:01 (aktualizované 18. okt 2022 o 23:42)

Hostia dosiahli tretie víťazstvo v sérii.

Tipos extraliga - 11. kolo

HC´05 Banská Bystrica - HC Košice 5:6 (2:2, 2:2, 1:2)

Góly: 3. Výhonský (Sojka, Gabor), 15. Bačik (Kabáč, Kontos), 27. Kontos (Kabáč, Pavlin), 35. Sojka (Luža, Gabor), 58. Kontos (Urbánek, R. Gašpar) - 13. Michal Chovan (Bartánus, Watling), 16. Campbell (Leskinen, Southorn), 28. Bartánus (Michal Chovan, Olsson), 37. Jääskeläinen (Southorn, Michal Chovan), 46. Southorn (Jääskeläinen, Šedivý), 47. Campbell (Watling)

Rozhodovali: Moller, Hronský - Gegáň, D. Konc ml.

vylúčení: 4:5, presilovky: 1:3, oslabenia: 0:0, 1895 divákov

Banská Bystrica: Rahm - Björkung, Luža, Pavlin, Bačik, Holenda, Ďatelinka, Frídel - Bíreš, Kontos, Kabáč - Šoltés, Tamáši, Jendek - J. Sukeľ, Urbánek, R. Gašpar - Výhonský, Sojka, G. Gabor

Košice: Durný (41. Riečický) - Olsson, Southorn, Šedivý, Deyl, Novota, Ferenc, A. Bartoš - Jääskeläinen, Campbell, Leskinen - Bartánus, Michal Chovan, Watling - Tybor, M. Slovák, Lamper - J. Milý, Linet, Havrila

BANSKÁ BYSTRICA. Hokejisti Banskej Bystrice podľahli v utorňajšej predohrávke 11. kola Tipos extraligy na domácom ľade Košiciam 5:6.

Až tri góly inkasovali v presilovkách a prehrali druhý duel na svojom ľade za sebou, hostia dosiahli tretie víťazstvo v sérii.

Do vedenia išli domáci v 3. minúte, keď uspel v dorážke Výhonský. Košičania vyrovnali z trmy-vrmy pred bránkou, pričom gól po strele Bartánusa napokon rozhodcovia pripísali Michalovi Chovanovi.

Bystričania v 15. minúte predviedli peknú kombinačnú akciu, na konci ktorej bol Bačík, z kruhu namieril k vzdialenejšej žrdi a tečovaný puk letel nad betón Durného. Lenže Košice vyrovnali o 40 sekúnd z presilovky, keď puk od nohy Campbella podľa videorozhodcu dovolene putoval medzi žrde.

VIDEO: Najlepšie momenty zo zápasu Banská Bystrica - Košice

V druhej tretine poslal "baranov" do vedenia Kontos z dorážky, no "oceliari" bleskovo odpovedali do štrnástich sekúnd Bartánusom pred odkrytou bránkou Rahma.

Štvrtýkrát dostal Banskú Bystricu do vedenia tečom Sojka a štvrtýkrát hostia vyrovnali, keď v presilovke vypálil z kruhu nekompromisne Jääskeläinen.

V tretej tretine už chytal za Košice Riečický a potešil ho najprv obranca Southorn, ktorý v početnej výhode od modrej poslal svoj tím prvýkrát v dueli do vedenia, a potom aj Campbell, ten sa voľný z medzikružia nepomýlil.

V závere Banskobystričania znížili v presilovke v hre bez brankára v šiestich proti štyrom Kontosom, ale vyrovnať sa im už nepodarilo.

Hlasy po zápase:

Dan Ceman, tréner Košíc: "Nebol to taký zápas, aký sme si predstavovali. Nezachytili sme začiatok. Problém nám robila hlavne štvrtá formácia Banskej Bystrice. Veľmi nám pomohlo, že sme ubránili dlhé oslabenie troch proti piatim.

V druhej prestávke sme mali v šatni dobrú debatu a bola prospešná, pretože v tretej tretine sme hrali oveľa lepšie ako prvé dve. Dostávali sme puk rýchlejšie dopredu, boli sme nebezpečnejší. Tretia tretina bola skvelá. Veľmi nám pomohli presilovky, ktoré nám v podstate vyhrali tento zápas."

Rudolf Jendek, tréner Banskej Bystrice: "Príliš veľa gólov sme na môj vkus inkasovali. Zápas sme si dobre rozohrali, ale vždy nejakou fatálnou chybou sme si nechali streliť gól. Dostávali sme sa tak neustále pod tlak. Do poslednej tretiny sme vstupovali s tým, že môžeme zápas zlomiť na našu stranu, avšak dostavili sa dve fatálne chyby.

Faul v strednom pásme, zbytočná sekera, presilovka súpera, pričom sme vedeli, že Košice majú početné výhody výborné, čiže nemohli sme si dovoliť faulovať. Prijmem fauly okolo bránky tohto druhu, ale aby sa niečo také udialo v strednom pásme, to je vylúčené. Samozrejme nehovoriac o poslednej chybe pri góle na 4:6. Skúsili sme dať do záveru všetky sily, ale čas na vyrovnanie nám už bohužiaľ nezostal."

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Banskobystričania doma opäť prehrali. Nezvládli jedenásťgólovú prestrelku