Ľudia vstávali o šiestej. Slafkovský a spol. spôsobili eufóriu

Autogramiáda draftovaných hokejistov v Poprade.
Autogramiáda draftovaných hokejistov v Poprade. (Autor: TASR)
Daniel Dedina|26. júl 2022 o 18:20

Za mladými hokejistami prišli tisícky fanúšikov.

POPRAD. Pripomínalo to kvalitný hudobný koncert. Aj divácka účasť tomu zodpovedala. Autogramiáda šiestich čerstvo vybraných slovenských hokejistov v nováčikovskom drafte NHL prilákala do Popradu masy ľudí.

Na Juraja Slafkovského. Šimona Nemca, Filipa Mešára, Adama Sýkoru, Serváca Petrovského a Adama Žlnku boli zvedavé tisícky priaznivcov.

Neodradilo ich ani nepriaznivé počasie, pre ktoré sa akcia presunula na hlavnú plochu popradského zimného štadióna. Ten je momentálne ešte bez ľadu. Nie všetci priaznivci sa vošli do útrob štadióna, mnohí museli čakať dlho vonku v daždi.

Hokejisti absolvovali brífing s médiami a po chvíli sa presunuli pred netrpezlivo čakajúci dav. Aplauz vo chvíli, keď sa objavili, bol porovnateľný s eufóriou po strelení gólu na majstrovstvách sveta. Medzi fanúšikmi boli zástupcovia všetkých generácií.

Veria, že vyhrajú Stanleyho pohár

„Je to skvelá akcia. Prišli sme už o siedmej ráno, čakali sme pred štadiónom. Aby sme sa dostali k podpisovým kartičkám“ vravel tínedžer Denis z Popradu. „Tešil som sa na všetkých. Najviac na Slafkovského, Nemca i Mešára,“ tvrdil.

„Ešte teraz sa trasiem. Mám v sebe strašný adrenalín,“ priznala rozcíteným hlasom jeho kamarátka Nina. „Dúfam, že o niekoľko rokov prídu so Stanley Cupom nad hlavou,“ zhodli sa obaja.

Na akcii pod Tatrami bolo prítomní fanúšikovia z celého Slovenska. Kým súrodenci Ľubo a Sabína čakali na podpisy a fotky, ich mama čakala na nich pod pódiom. „Prišli sme z okresu Ilava,“ priblížila.

VIDEO: Autogramiáda draftovaných hokejistov v Poprade

Jej deti prichádzali s iskrou v očiach. „Išli sme sem kvôli všetkým, najmä Jurajovi Slafkovskému,“ hovoril Ľubo.

Jeho sestra sa pri otázke, ktorý z chlapcov sa jej najviac páči, usmiala. „Slafkovský, aj keď je odo mňa mladší. A Nemec. Rada pozerám hokej v televízii a teší ma, že som ich mohla stretnúť,“ priznala.

Hoci sa na rad dostali medzi prvými, aj oni sa načakali dosť. „Asi tri hodiny. Vstávali sme šiestej a teraz ideme domov,“ dodali spokojne.

Autogramiáda trvala takmer do šiestej večer. Mnoho fanúšikov sa originálneho podpisu nedočkalo, ale vyhovieť všetkým nebolo možné.

Šatan: Sú to pozitívne signály

Dostať všetkých šesť výrazných nádejí slovenského hokeja na spoločnú akciu nebolo podľa prezidenta Slovenského zväzu ľadového hokeja Miroslava Šatana až také náročné.

„Majú tu veľa kamarátov, keďže v Poprade aktuálne trénuje dvadsiatka pred majstrovstvami sveta. Príležitosť stretnúť sa s fanúšikmi každý hráč rád využije. Je tu mnoho mladých ľudí, verím, že ide o ďalšiu generáciu našich fanúšikov. Veľmi ma teší takáto vysoká účasť,“ pochvaľoval si Šatan.

Nepriaznivé počasie síce organizátorom trochu skomplikovalo plány, ale ťažkú hlavú si z toho nerobili. „Nevadí, sme dnu v hale. Nič sa nedeje,“ poznamenal Šatan.

Draftovaní hokejisti počas rozhovoru s médiami.
Draftovaní hokejisti počas rozhovoru s médiami. (Autor: Daniel Dedina)

Slovenská hokejová reprezentácia získala na tohtoročnej zimnej olympiáde bronz a na majstrovstvách sveta postúpila do štvrťfinále.

A v nedávnom drafte si kluby NHL vybrali z prvých dvoch miest Slovákov – Montreal Juraja Slafkovského a New Jersey Šimona Nemca. Aj na atmosfére v Poprade bolo badať, že ľudia znova žijú hokejom.

„Sú to pozitívne signály, ktoré všetci vnímame. Verím, že tieto pozície udržíme aj do budúcna. Na zväze i v kluboch je veľa ľudí, ktorí na tom pracujú,“ dodal Šatan.

"Ďakujeme vám za podporu a obrovskú účasť na autogramiáde našich draftových hviezd! Zároveň sa vám chceme ospravedlniť, nedalo sa vyhovieť všetkým. Dávame si však záväzok organizovať podobné akcie častejšie. Ešte raz vám aj v mene chlapcov ďakujeme!" napísal zväz na sociálnej sieti.

FOTO: Autogramiáda draftovaných hokejistov v Poprade

Autogramiáda hokejistov v Poprade, Juraj Slafkovský sa fotí s fanúšikmi.
Autogramiáda hokejistov v Poprade, Juraj Slafkovský sa fotí s fanúšikmi. (Autor: TASR)
Autogramiáda hokejistov v Poprade, vpravo Filip Mešár.
Autogramiáda hokejistov v Poprade, vpravo Filip Mešár.
Autogramiáda hokejistov v Poprade, o podpisy a fotografie s hráčmi bol veľký záujem.
Autogramiáda hokejistov v Poprade, o podpisy a fotografie s hráčmi bol veľký záujem. (Autor: TASR)
Autogramiáda draftovaných hokejistov v Poprade.
Autogramiáda draftovaných hokejistov v Poprade. (Autor: TASR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Ľudia vstávali o šiestej. Slafkovský a spol. spôsobili eufóriu