Vedie Kings i pomáha deťom. Najlepším lídrom NHL je Slovinec Kopitar

Anže Kopitar.
Anže Kopitar. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|2. jún 2022 o 06:18

Anže Kopitar pridal do zbierky ďalšiu individuálnu trofej.

LOS ANGELES. Ako kapitán doviedol Kings do play off a tam pomáhal trápiť budúcich finalistov konferencie. Anže Kopitar je najlepším lídrom NHL.

Slovinský útočník získal Mark Messier Leadership Award, teda ocenenie pre hráča, ktorý najlepšie zosobňuje líderské kvality na ľade i mimo neho a prispieva k rastu hokeja v komunite.

Po dvoch Selkeho trofejách pre najlepšieho defenzívneho útočníka a jednej Lady Byng Trophy pre najslušnejšieho hráča ide o jeho štvrté individuálne ocenenie.

Tridsaťštyriročný útočník odohral v sezóne 2021/22 81 zápasov so ziskom 67 (19+48) bodov. Po štrnásty raz vyhral bodovanie tímu. Viackrát sa to v histórii podarilo len Gordiemu Howeovi, ktorý vyhral bodovanie Detroitu sedemnásťkrát.

Ako sa uvádza v tlačovom vyhlásení, Kopitar sa angažuje aj v charitatívnych organizáciách. Svoj čas štedro venuje miestnym inštitúciám, medzi ktoré patria Detská nemocnica v Los Angeles, Nadácia Make a Wish, Wags and Walks a Nadácia Kings Care.

Ako najlepší slovinský hokejista histórie v rodnej krajine každoročne usporadúva hokejový kemp. Slúži začínajúcim mladým hráčom, ktorí sú inšpirovaní Kopitarovou kariérou a ktorí nemajú prístup k podobným programom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vedie Kings i pomáha deťom. Najlepším lídrom NHL je Slovinec Kopitar