V AHL odohral vyše 200 zápasov. Banská Bystrica získala kanadského obrancu

Hokejisti HC 05 Banská Bystrica.
Hokejisti HC 05 Banská Bystrica. (Autor: TASR)
TASR|12. feb 2024 o 15:42

V roku 2015 ho draftovali v treťom kole.

BANSKÁ BYSTRICA. Kanadský hokejista Andrew Nielsen sa stal novou posilou HC '05 Banská Bystrica.

Dvadsaťsedemročný obranca má nahradiť Petra Šenkeříka, ktorý na konci januára posilnil úradujúceho českého majstra HC Oceláři Třinec.

Má skúsenosti z AHL

Robustný Nielsen strávil drvivú väčšinu svojej doterajšej kariéry v zámorí. V roku 2015 si ho vybrali v 3. kole draftu (65. miesto) do NHL zástupcovia tímu Toronto Maple Leafs, v drese ktorého sa však nikdy nepredstavil.

Podraftový ročník odohral v juniorskej WHL, odkiaľ sa však presunul na farmu Toronta.

V sezóne 2016/17 získal v základnej časti nazbieral takmer 40 bodov a bol najproduktívnejším zadákom Toronta Marlies, kde napokon pôsobil do novembra 2018.

Nasledovala výmena do Calgary, ktoré ho však rovnako poslalo len do AHL. S výnimkou sezóny 2020/21, ktorú strávil v drese rakúskeho Linzu, pôsobil prevažne na rozhraní AHL a ECHL.

V tomto ročníku obliekal pred príchodom pod Urpín dres nórskeho tímu Vålerenga, kde v 23 zápasoch získal 14 bodov (1+13).

Pisár: Vie si na ľade urobiť poriadok

"Podpísaním Andrewa do nášho tímu vstúpime do poslednej fázy sezóny silnejší. Ide o hráča, ktorý hral vyše 200 zápasov v AHL. Pri svojej výške je solídny korčuliar, dobrý v defenzívnych činnostiach, má dobrú prácu s hokejkou a kvalitnú prvú prihrávku.

Zároveň si vie na ľade urobiť poriadok, keď treba a verím, že prinesie do nášho tímu presne to, čo nám trochu chýba," povedal pre klubový web športový manažér Ľuboš Pisár.

Nielsen priletí na Slovensko v utorok poobede a v stredu sa pripojí k tímu na tréningu.

"Cítil som, že prišla tá správna príležitosť pokračovať v progrese mojej hokejovej kariéry v Európe a postupne sa predrať do lepších líg. Viem, že náš tím má veľa kvalít a ja dúfam, že po príchode rýchlo zapasujem a prispejem svojou hrou.

Prezentujem sa poctivou, tvrdou defenzívou, no dokážem prispieť aj v hre smerom dopredu. Teším sa na svoj príchod a budem veriť, že spoločnými silami zájdeme v play-off čo najďalej," uviedol kanadský obranca.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»V AHL odohral vyše 200 zápasov. Banská Bystrica získala kanadského obrancu