NHL ocenila hráčov týždňa. Je medzi nimi aj český kanonier

David Pastrňák.
David Pastrňák. (Autor: TASR/AP)
TASR|3. apr 2023 o 22:50

Prvou hviezdou sa stal brankár Tampy Bay Andrej Vasilevskij.

NEW YORK. Hráčmi týždňa v zámorskej hokejovej NHL sa stali brankár Andrej Vasilevskij z Tampy Bay, center Edmontonu Leon Draisaitl a krídelník Bostonu David Pastrňák. V pondelok o tom informovala oficiálna webstránka súťaže.

Ocenenie pre prvú hviezdu týždňa patrí Vasilevskému, ktorý v sledovanom období zastavil 99 zo 100 striel, ktorým čelil. Lightning priviedol k trom víťazstvám z troch zápasov.

Ruský brankár si pritom dvakrát udržal čisté konto, dosiahol úspešnosť zásahov 99 percent a priemer 0,33 gólu na zápas. Spoluhráč slovenského obrancu Erika Černáka mal výrazný podiel na tom, že si vlaňajší finalista v predstihu zabezpečil účasť v play off.

Draisaitl si vyslúžil titul druhej hviezdy týždňa, v ktorom bol najproduktívnejší spomedzi všetkých hráčov. Nazbieral osem bodov a dal najviac gólov - 5.

Oilers pomohol v štyroch stretnutiach k štyrom triumfom, navyše si zaistili miestenku vo vyraďovacej časti. V zápase s Anaheimom (6:0) sa Draisaitl blysol hetrikom a pokoril v ňom hranicu 50 gólov v sezóne.

Nemecký útočník počas uplynulého týždňa strelil aj svoj jubilejný 300. gól v základnej časti profiligy. Momentálne ťahá šnúru 12 zápasov s minimálne jedným získaným bodom, dlhodobo je v ligovej produktivite na druhom mieste za spoluhráčom Connorom McDavidom.

Pastrňák získal v minulom týždni šesť bodov (5+1) v štyroch dueloch. Jeho Boston v nich vybojoval tri výhry a zaistil si Prezidentskú trofej pre víťaza základnej časti. Český útočník počas uplynulého týždňa dosiahol stobodovú hranicu, čo sa mu podarilo prvýkrát v kariére.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»NHL ocenila hráčov týždňa. Je medzi nimi aj český kanonier